VIII Festiwal Bytom 2011

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: VIII Festiwal Bytom 2011

Postprzez spiton » niedziela, 27 lutego 2011, 19:48

Było super.
Bardzo inspirująca impreza. Mam głowę pełną modelarskich planów.
Super było poznać ludzi, których do tej pory kojarzyłem z avatarami (tymi znaczkami koło nick'a ,a nie niebieskimi istotami z innej planety). Bardzo fajna giełda modelarska, na której można było upolować ciekawe okazy w okazyjnych cenach.
spiton

Reklama

Postprzez marder » niedziela, 27 lutego 2011, 19:52

Frosty napisał(a):Przy okazji - wielkie dzięki... dla Marder'a za drogę powrotną!

Nie ma za co, przynajmniej pusty nie wracałem, a i ty okupiłeś to stratą rękawiczek :lol:

Ja również niezmiernie się cieszę, że mogłem być w Bytomiu (po raz 1-szy), coś tam wystawić, zaistnieć w szerszym gronie, oczywiście poznać masę ciekawych, znanych mi tylko z forum ludzi, w większości niezłych oryginałów z ADHD chyba :lol: (czyt, interesujących), między innymi spitona, którego dowiozłem wam na miejsce osobiście (przynajmniej przez część drogi). Oryginałów oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu, tak więc bez urazy panowie ;o)
Zaskoczony byłem rozmachem tej imprezy i organizacją (choć na pewne szczegóły można by zwrócić uwagę, ale nie ma ideałów) i tak jak Seba pisał powyżej, atmosfera i miejsce to magiczne jest, a od ilości wystawionych modeli i oglądania ich głowa mogła rozboleć, mnie rozbolała. Wiele z wystawionych prac, które znałem z forum na żywo prezentowały się o wiele lepiej, niektóre były wręcz fenomenalne.
Żałuję tylko, że zdjęć żadnych nie mam, bo aparat uległ był wypadkowi i d..a blada, dlatego liczę, że ktoś w końcu wstawi jakąś wypasioną fotorelację, co bym mógł znowu na spokojnie i do woli wzrok swój nasycić.
Mam nadzieję spotkać się tam z wami ponownie w przyszłym roku.

P.s. Seba, dolomity po waszym wyjeździe stoją jeszcze?! ;o)
Ostatnio edytowano niedziela, 27 lutego 2011, 19:55 przez marder, łącznie edytowano 1 raz
Rafał B - Entuzjasta HIPS-u
marder

Postprzez Chrupek » niedziela, 27 lutego 2011, 19:52

Na pewno Olek jako główny organizator się wypowie ale ja jako jeden z współorganizatorów imprezy pragnę podziękować wszystkim wystawcom , sprzedawcom i zwiedzającym za waszą frekwencje i udział w imprezie. Ogrom modeli w niektórych kategoriach był dla nas zaskoczeniem, ale udało się nam na bieżąco korygować wielkości potrzebnej powierzchni. Nie mniej jednak pragnę przeprosić, że mimo otwarcia wystawy do 13:30 już wcześniej pozwoliliśmy na odbieranie modeli i że w czasie rozdania nagród sprzątaliśmy stoły i ławki. Podyktowane to było faktem, iż o godzinie 20 -tej ma się odbyć bardzo ważny mecz klubowy (którego nie można było przełożyć) i o godzinie 17-tej hala musiała być oddana do dyspozycji sportowcą. Powiem tak : dzięki zaangażowaniu wielu osób udało się dotrzymać terminu.
W przyszłym roku hala będzie cała nasza :)

Pozdrawiam i zapraszam za rok
Marcin Chrupek Chruścielewski
IPMS Silesia
Ostatnio edytowano niedziela, 27 lutego 2011, 20:44 przez Chrupek, łącznie edytowano 3 razy
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez Adam Obrębski » niedziela, 27 lutego 2011, 20:04

Drugi moj Bytom i drugi raz stwierdzam, że uwielbiam tą imprezę.
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez Patterson » niedziela, 27 lutego 2011, 20:05

Gratuluję wspaniałej organizacji. Kiedyś będzie trzeba nawiedzić. :)
Patterson

rpm2

Postprzez Adrianowro » niedziela, 27 lutego 2011, 20:07

Adrianowro

Postprzez luck1985 » niedziela, 27 lutego 2011, 20:16

Modelarz od Tupoleva mógł darować sobie angielskie wstawki. Po naszemu nie mógł? Memories? Polish?
Chyba, że to osoba spoza kraju, to nie było tematu.
luck1985

Postprzez Kaiser88 » niedziela, 27 lutego 2011, 20:37

luck1985 napisał(a):Modelarz od Tupoleva mógł darować sobie angielskie wstawki. Po naszemu nie mógł? Memories? Polish?

Globalizacja.

Mnie tam się podobała ta praca.
Obrazek
Kaiser88

Postprzez RAV » niedziela, 27 lutego 2011, 20:41

luck1985 napisał(a):Modelarz od Tupoleva mógł darować sobie angielskie wstawki. Po naszemu nie mógł? Memories? Polish?

Napis był "in Memoriam", a to chyba po łacinie. A w modelu brakowało szarej powierzchni przeciwodblaskowej przed kokpitem, którą dostał jakiś czas przed katastrofą. Chociaż z drugiej strony, model przedstawia lądowanie, więc nie wiadomo, które - może jedno z tych, które odbyły się przed dodaniem tego elementu. I trzeba przyznać, że sam model jest OK, nieprawdaż?
Obrazek
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez luck1985 » niedziela, 27 lutego 2011, 20:46

Model jest ok, nie podobaja mi sie te napisy " nie po naszemu" tyle.
luck1985

Postprzez spiton » niedziela, 27 lutego 2011, 20:55

Tupolew miał bardzo fajną mechanizacje skrzydła( klapy, spoilery) odwracacze ciągu i fajny rozmazany pas startowy.
Ale portret uśmiechniętego prezydenta, to był krok za daleko.
Zestawienie śmiejącego się Lecha Kaczyńskiego z lądującym Tupolewem rodzi tak wiele rożnych skojarzeń, że niszczy idee ( Ku pamięci).
spiton

Postprzez Jaho63 » niedziela, 27 lutego 2011, 21:03

Model jak to model, zawsze będzie wizją wykonawcy. Wprawdzie sam bym tego zdjęcia nie dodał, ale też specjalnie mi nie przeszkadzało. Właśnie przeglądałem fotki zamieszczone przez Adrianowo i jeszcze raz przypomniałem sobie. Fajnie było, żałuję, że drugi dzień już nie mogłem być, bo jeszcze wielu, jak się okazuje, "online-znajomych" było.
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Frosty » niedziela, 27 lutego 2011, 21:12

Apropos sędziów i sędziowania... :D

Obrazek

I zaufaj tu człowieku takiemu... :)
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost"
- Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Frosty

Postprzez Slash » niedziela, 27 lutego 2011, 21:21

Naprawdę duża ilość poznanych osób! Aż zaskakująco. Było przemiło, będzie się dłużył rok do kolejnej edycji. Zawody jak pisali wyżej, bardzo na plus, nawet względem poprzedniej i tak fajnej imprezy. No i voyage skotem. Wspominać będę ciepło pomimo strat i tego, że było zimno ;o)

I zaufaj tu człowieku takiemu...

No nad nimi będzie trzeba popracować, ale zacznę od swojego podwórka jak się uda. :mrgreen: :mrgreen:
Slash

Postprzez spiton » niedziela, 27 lutego 2011, 21:22

Frosty, dobrze to uchwyciłeś ,-)).
Wszelkie żale w kategoriach zimowych biorę na klate.
spiton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea