Marek Naja napisał(a):Podkład Valleyo jest jakiś dziwny. Próbowałem czarnego i białego, oba mają tendencję do zbijania się w kupy, psiknięta powierzchnia przypomina zgrabny cellulit.
HK napisał(a):Mam Chaos puszkowy, ale jeszcze go nie stosowałem jako podkład. Psikałem go za to z aerografu jako czarny mat.
HK napisał(a):Skoro jest tak idealnym podkładem, to co z jego kolorem? Czarny jako podkład eliminuje automatycznie możliwość preshadingu, utrudnia położenie jasnych kolorów, ściemnia wszystkie wierzchnie odcienie
Kuba P. napisał(a):HK napisał(a):Mam Chaos puszkowy, ale jeszcze go nie stosowałem jako podkład. Psikałem go za to z aerografu jako czarny mat.
Spuściłeś z puszki chaos black i malujesz aerografem?
Kuba P. napisał(a):HK napisał(a):Mam Chaos puszkowy, ale jeszcze go nie stosowałem jako podkład. Psikałem go za to z aerografu jako czarny mat.
Spuściłeś z puszki chaos black i malujesz aerografem?

siara1939 napisał(a):A co w tym dziwnego- tez tak robie.
HK napisał(a): Spróbowałem, obsyfiłem sobie biurko czarnym pyłem, narobiłem czarnych kałuż dookoła malowanych elementów i na tym zakończyłem eksperymentowanie.
Kuba P. napisał(a):siara1939 napisał(a):A co w tym dziwnego- tez tak robie.
Dziwnego nic, tylko że są na rynku przynajmniej dwa produkty Citadel pod nazwą chaos black. Jeden to ten spray podkład a drugi to zwykła akrylowa farba o takiej nazwie ale zupełnie innych własnościach.
Stąd pytanie czy mowa na pewno o podkładzie.
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):lekarstwem będzie szpachlowanie cyjanoakrylem lub dobrej jakosci masa chemoutwardzalną
tomek_chacewicz napisał(a):surfacer jest rzadki i długo schnie
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):tomek_chacewicz napisał(a):surfacer jest rzadki i długo schnie
na tyle dlugo, ze po paru miesiącach potrafi się zapaść, na dawno ukończnym modelu

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości