StojkovicWiesz, jeszcze żadnego modelu Dragona w łapkach nie miałem bo dopiero co lepie 1/35. :piwo: Ale za cenę 100 ( ja kupiłem w przecenie

)
model jest WYŚMIENITY. Nie ma co się obijać tylko kupować.
Witam!!Wreszcie mój komputer odzyskał pełną sprawność przez co warsztat będzie bogatszy oraz zdjęcia będą lepsze.

Myślałem, że tym modelem zrobię lekką furorę bo ładny czołg itd. a sam prawie pisze pod sobą.
No nic.
Oto co zrobiłem w rytmach Pink Floyd-a. Czyli zawieszenie po obu stronach, jeden bok jest prawie ukończony - trzeba wywiercić parę dziur ale nie mam wiertła a dziś padał deszcz, przez co nie mogłem się wybrać do sklepu - jutro to zrobię.
Wbrew instrukcji, która sugeruje aby część zawieszenia złożyć w całość a potem dokleić do sprężyn, należy to zrobić zupełnie inaczej jeśli potem nie chcemy wylewać klej na zewnętrza stronę. Ja już się na jednym boku tak przejechałem. Jeśli ktoś będzie składał ten model niech części D3, D2 (zew. strona) doklei do części wanny a potem dokleja części D18, D19, D17, D20. Następnie D1 i D4 a w to wciska nośniki kół.
Po sklejeniu i odczekaniu godziny, aby klej dobrze związał delikatne zawieszenie, zabrałem się za gąsienice które bez problemowo się klei CA. Po jednej stronie doszyły jeszcze detale zewnętrze. Jutro jak wspomniałem wywiercę dziury oraz może złoże wannę w całość.
Niestety w moim model podłoga jest krzywa i nie wiem jak ją naprostować.

Pozdrawiam i liczę na sugestie. :piwo: