Churchill MK. IV AFV Club 1/35

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Churchill MK. IV AFV Club 1/35

Postprzez Konrad .C » wtorek, 5 kwietnia 2011, 20:58

Witam!
Oto nad czym aktualnie pracuję. Co by się nie rozpisywać - model to totalny miodek...

Wieża prawie skończona.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Idę spać... kleić.
Ostatnio edytowano czwartek, 7 kwietnia 2011, 20:15 przez Konrad .C, łącznie edytowano 3 razy
eeSeeF-floresef
Konrad .C

Reklama

Re: Churchill MK. IV + pare japońców .... 1/35 & 1/48

Postprzez subgrafik » środa, 6 kwietnia 2011, 07:41

model to totalny miodek...

zgaduje ze afv ale przydaloby sie gdzies to napisac ...

Dojdzie do tego warsztatu jeszcze parę japońców w 1/48. Związku żadnego nie mają ale złączyłem bo i w tamtych by było zero komentarzy ...

a juz myslalem ze maja byc po japonsku "mali" hehe

P
You need nothing to be happy. You need something to be sad.
~ Mooji.
subgrafik

Re: Churchill MK. IV + pare japońców .... 1/35 & 1/48

Postprzez Konrad .C » środa, 6 kwietnia 2011, 15:10

Przepraszam za brak opisu, ale wczoraj mi strasznie muliło internet przez co warsztatu nie zacząłem tak jak chciałem.

Obrazek

Nazwa zestawu: ChurChill Mk IV
Firma: AFV Club
Skala: 1:35
Nr katalogowy: AF35154

Jest to nowy produkt Tajwańskiej firmy AFV Club.
W ogromnym pudle mieści się jedenaście ramek(!) z zielonego plastiku a także dwa paski gąsienic wykonanych z miękkiej gumy, metalowa lufę, line, elementy fototrawione oraz sprężyny do ruchomego zawieszenia.
Zestaw jest bogaty i duży. Elementów jest masa, detale są świetne.
Obrazek
Do modelu dokupię gniazda anten R25 z Abera.

Postęp

Obrazek
Obrazek

Co do maskowania elementów to tak, będę je maskował maskolem.

Korzystając z chwili co niektórym zrobię ślinotoki. :P
Obrazek
Ostatnio edytowano czwartek, 7 kwietnia 2011, 20:14 przez Konrad .C, łącznie edytowano 1 raz
eeSeeF-floresef
Konrad .C

Re: Churchill MK. IV AFV Club + pare japońców .... 1/35 & 1/48

Postprzez Konrad .C » środa, 6 kwietnia 2011, 20:44

Stojkovic

Wiesz, jeszcze żadnego modelu Dragona w łapkach nie miałem bo dopiero co lepie 1/35. :piwo: Ale za cenę 100 ( ja kupiłem w przecenie :mrgreen:) model jest WYŚMIENITY. Nie ma co się obijać tylko kupować.

Witam!!
Wreszcie mój komputer odzyskał pełną sprawność przez co warsztat będzie bogatszy oraz zdjęcia będą lepsze. :)
Myślałem, że tym modelem zrobię lekką furorę bo ładny czołg itd. a sam prawie pisze pod sobą.

No nic.
Oto co zrobiłem w rytmach Pink Floyd-a. Czyli zawieszenie po obu stronach, jeden bok jest prawie ukończony - trzeba wywiercić parę dziur ale nie mam wiertła a dziś padał deszcz, przez co nie mogłem się wybrać do sklepu - jutro to zrobię.

Wbrew instrukcji, która sugeruje aby część zawieszenia złożyć w całość a potem dokleić do sprężyn, należy to zrobić zupełnie inaczej jeśli potem nie chcemy wylewać klej na zewnętrza stronę. Ja już się na jednym boku tak przejechałem. Jeśli ktoś będzie składał ten model niech części D3, D2 (zew. strona) doklei do części wanny a potem dokleja części D18, D19, D17, D20. Następnie D1 i D4 a w to wciska nośniki kół.

Po sklejeniu i odczekaniu godziny, aby klej dobrze związał delikatne zawieszenie, zabrałem się za gąsienice które bez problemowo się klei CA. Po jednej stronie doszyły jeszcze detale zewnętrze. Jutro jak wspomniałem wywiercę dziury oraz może złoże wannę w całość.
Niestety w moim model podłoga jest krzywa i nie wiem jak ją naprostować.

Obrazek

Pozdrawiam i liczę na sugestie. :piwo:
Ostatnio edytowano czwartek, 7 kwietnia 2011, 20:17 przez Konrad .C, łącznie edytowano 1 raz
eeSeeF-floresef
Konrad .C

Re: Churchill MK. IV AFV Club + pare japońców .... 1/35 & 1/48

Postprzez Panzer » czwartek, 7 kwietnia 2011, 07:47

Churchille za często się nie pojawiają na forach, a szkoda bo piękna to maszkara. Można się wyszaleć przy malowaniu i z pewnością dobrze zrobiony będzie ozdobą kolekcji. Czekam na ciąg dalszy, bo model rzeczywiście bardzo ładnie się prezentuje.
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Re: Churchill MK. IV AFV Club 1/35

Postprzez martinello » poniedziałek, 11 kwietnia 2011, 15:54

A może skusiłbyś się na ogniwkowe gąsienice ?

> No i chyba nie jestem modelarzem...
Jeśli musisz mnie klasyfikować - traktuj mnie jako wypraskowicza <
martinello

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste