V Inowrocławski Konkurs Modelarski

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: V Inowrocławski Konkurs Modelarski

Postprzez SKYRAIDER » piątek, 15 kwietnia 2011, 15:08

Wojtku,
Dobrze się określiłeś myślą złotą, pasuje do ciebie jak ulał.
Nie myślałem że takie figury...

Ciach.

Marku, proszę to jest publiczne forum, a nie pub.

shivadog
SKYRAIDER

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez shivadog » piątek, 15 kwietnia 2011, 15:11

SKYRAIDER napisał(a):FINITO

SKYRAIDER napisał(a):Oczywiście, tak jak napisałem, ja skończyłem ten temat definitywnie.

Panowie, skończcie tą dyskusję.

shivadog
shivadog

Postprzez SOPOL73 » piątek, 15 kwietnia 2011, 17:18

Po przeczytaniu ostatnich stron tego wątku i obserwacji w ostatnich latach imprez modelarskich w Toruniu i Inowrocławiu można dojść tylko do jednego wniosku:
kością niezgody jest kompletne przeskoczenie – zdeklasowanie i zepchnięcie do gorszej ligi imprezy toruńskiej na korzyść imprezy inowrocławskiej. Niepotrzebna zawiść zawładnęła niektórymi przedstawicielami z Torunia. Tak już czasem w życiu bywa, ale nie jest odpowiednie stwierdzenie, że:”uczeń przerósł mistrza” a raczej „duże dumne miasto Toruń =mała impreza ( skala mikro) – małe miasteczko Inowrocław = duża udana impreza modelarska zyskująca z roku na rok w randze.
No fakt zepchniętym na tyły trudno się z tym faktem pogodzić!!!

Na forach są dostępne fotorelacje obszerne z obu imprez na przestrzeni ostatnich lat i to, co opisałem można łatwo zweryfikować.
:roll:
SOPOL73

Postprzez crustian » piątek, 15 kwietnia 2011, 18:00

To, że impreza w Toruniu podupadła to nie wina ISMRu tylko Herkulesa, Sopol masz rację.Ale czy naprawdę o to idzie w tej dziwnej kłótni?? :shock: Jeśli tak jestem zasmucony. Muszę jednak Sopol Cię postawić do tablicy w związku z opisem miasta Inowrocław :). To nie jest miasteczko tylko miasto. Pierwsze wzmianki są z 1185roku.Prawa miejskie Inowrocław uzyskał ok. 1238. Na przestrzeni dziejów było stolicą województwa Inowrocławskiego, później Kujaw. A na dziś Kujaw zachodnich - się tak mówi. Kto nie wierzy niech wejdzie do sali królewskiej (sejmowej) na zamku w Warszawie i sam zobaczy herb.Więc mój drogi zaściankowe buraki to my nie jesteśmy :). A i mamy statut miasta-uzdrowiska i tężnie jak w Ciechocinku(nawet ładniejsze bo "połamane" a nie proste).Tak więc Toruń jest młodszy :) i ma się słuchać starszego :P (oczywiście żartuję). Ja myślę, że kolega z Torunia po prostu lubi robić zadymy. Proponuję by się wyszumiał w zaciszu Apatora(wiem wiem żużel nie piłka u Was rządzi) przed Euro bo ponoć policja nie popuści pseudo kibolom. Wracając do imprezy w Inowrocławiu to doskonała NIE BYŁA bo np. nie było transmisji na żywo w TVN ale postaramy się za rok ;o) Zawsze na każdej imprezce są wtopy mniejsze i większe i są to lekcje na przyszłe lata. Obiecujemy, że hydrze łeb ukręcimy.Wszelki wnioski i sugestie mile widziane i zapraszamy do odwiedzin o tu: http://www.ismr.pl/
Nigdy nie kłóć się z głupim, bo postronni nie zauważą różnicy.
Obrazek Inowrocławskie Stowarzyszenie Modelarzy Redukcyjnych
crustian

Postprzez SKYRAIDER » piątek, 15 kwietnia 2011, 18:14

Jeżeli tak uważacie, to jesteście w wielkim błędzie,
MP rozgrywane w Toruniu, Inowrocław, impreza regionalna, ogólnopolska
super, dużo modeli, spotkanie modelarzy, czego mamy Wam zazdrościć ???????????
Jesteście nienormalni pisząc w ten sposób.
Czy potrzeba łopaty żeby Wam do głów nałożyć rozumu.
HERKULES PISZE SIĘ PRZEZ C "HERCULES" .
Ostatnio edytowano piątek, 15 kwietnia 2011, 18:41 przez SKYRAIDER, łącznie edytowano 1 raz
SKYRAIDER

Postprzez crustian » piątek, 15 kwietnia 2011, 18:34

SKYRAIDER napisał(a):HERKULES PISZE SIĘ PRZEZ C "HER5CULES" .

Skyraider ja niczego nie uważam :D To Ty burze w szklance wody robisz. Przepraszam, że Herkules źle napisałem już się poprawiam:HER5CULES choć zastanawiam się co ta"5" tam robi :lol: . Nie wydaj Ci się, że jakoś tak Rydzykowo się zachowujesz? :twisted: (oczywiście to żart).
Nigdy nie kłóć się z głupim, bo postronni nie zauważą różnicy.
Obrazek Inowrocławskie Stowarzyszenie Modelarzy Redukcyjnych
crustian

Postprzez rollingstones » piątek, 15 kwietnia 2011, 18:48

Panowie - proszę Was....

Od dłuższego czasu rozmowa Wasza nie wnosi nic konstruktywnego do tematu V INOWROCŁAWSKI KONKURS MODELARSKI.

Liczę w szczególności na organizatorów tej imprezy, że zaniechają kontynuacji tej dysputy.
Uczestnicy spotkania w Inowrocławiu chwalą organizację i Impreza zapisana została w pamięci jako udana. I to wystarczy.
Trzymam kciuki aby konkurs VI osiągnął status uznania i ilości modelarskiej braci jak Bytom.
Mam nadzieję że i mnie uda się przyjechać.

Z góry dziękuję
płotka
rollingstones

Postprzez SOPOL73 » piątek, 15 kwietnia 2011, 19:10

SKYRAIDER napisał(a):Jeżeli tak uważacie, to jesteście w wielkim błędzie,
MP rozgrywane w Toruniu, Inowrocław, impreza regionalna, ogólnopolska
super, dużo modeli, spotkanie modelarzy, czego mamy Wam zazdrościć ???????????
Jesteście nienormalni pisząc w ten sposób.
.

Jak to się mówi "PAPIER WSZYSTKO PRZYJMIE" więc w przyszłym roku Hercules może organizować nawet Mistrzostwa Świata!!!!!!!!!!!!!!!
Sam bacznie obserwowałem zeszłoroczną imprezę w Toruniu bo się tam wystawiałem, choć z powodu choroby nie mogłem przyjechać. Było miło, ale ilość modeli jak na mistrzostwa Polski mała , ale to barzdo bardzo mała!!!!! Zdobyłem wice mistrza w 1:72 Mustang z czego się ucieszyłem , ale jednak do pełni szczęścia troszkę mi zabrakło odwagi!!! Dlaczego! :?: bo było mało modeli i zawodników :!: :?: SZKODA :roll: :!:
Co do imprezy w Inowrocławiu to co wyczytałem zawodnicy byli nie tylko z województwa naszego, więc jaka REGIONALNA :!: :?:
SOPOL73

Postprzez SOPOL73 » piątek, 15 kwietnia 2011, 19:12

crustian napisał(a):To, że impreza w Toruniu podupadła to nie wina ISMRu tylko Herkulesa, Sopol masz rację.Ale czy naprawdę o to idzie w tej dziwnej kłótni?? :shock: Jeśli tak jestem zasmucony. Muszę jednak Sopol Cię postawić do tablicy w związku z opisem miasta Inowrocław :). To nie jest miasteczko tylko miasto. Pierwsze wzmianki są z 1185roku.Prawa miejskie Inowrocław uzyskał ok. 1238. Na przestrzeni dziejów było stolicą województwa Inowrocławskiego, później Kujaw. A na dziś Kujaw zachodnich - się tak mówi. Kto nie wierzy niech wejdzie do sali królewskiej (sejmowej) na zamku w Warszawie i sam zobaczy herb.

Oj przepraszam tak obrazkowo potraktowałem nasze miasto. Historię Inowrocławia znam ;o) :mrgreen: :!:
SOPOL73

Postprzez rollingstones » piątek, 15 kwietnia 2011, 19:16

rollingstones napisał(a):Panowie - proszę Was....

Od dłuższego czasu rozmowa Wasza nie wnosi nic konstruktywnego do tematu V INOWROCŁAWSKI KONKURS MODELARSKI.

Liczę w szczególności na organizatorów tej imprezy, że zaniechają kontynuacji tej dysputy.
Uczestnicy spotkania w Inowrocławiu chwalą organizację i Impreza zapisana została w pamięci jako udana. I to wystarczy.
Trzymam kciuki aby konkurs VI osiągnął status uznania i ilości modelarskiej braci jak Bytom.
Mam nadzieję że i mnie uda się przyjechać.

Z góry dziękuję
płotka
rollingstones

Postprzez SKYRAIDER » piątek, 15 kwietnia 2011, 20:13

Takiej rangi jeszcze nie ma i długo nie będzie.
Do takiego miana mogłoby pretendować impreza na Węgrzech.
Organizowaliśmy Mistrzostwa Europy w modelach prędkich, coś na ten temat wiemy.
Chwalimy imprezę w Inowrocławiu natomiast MP Modeli Lotniczych czy Kolekcji,
jak sama nazwa mówi to MP, nie wiem czy to tak mała frekwencja, są tylko modele
lotnicze, jeżeli startuje ? zawodników co daje w sumie 60/70 modeli
to jest dobrze, na niektórych konkursach bywa mniej modeli lotniczych.
Jeżeli mamy tylko 10 klas MP to wiadomo że modeli będzie mniej,
Inowrocław miał ich kilkadziesiąt więc i efekty inne.
Doszliśmy do przekonania że musimy powrócić do oceny punktowej
oraz wymogu dokumentacji dołączonej do modelu.
System podoba się nie podoba wypaczył oceny i są one nieobiektywne,
każdemu podoba się coś innego. Sędziowanie będzie trwało dłużej,
uszczegółowienie punktacji będzie z korzyścią dla zawodników.
Modelarze będą się integrować, sędziowie pisać i liczyć.
Zdajemy sobie sprawę że niektóre modele trudno będzie ocenić w/g punktacji
np. figurki i tu jest potrzebna ogromna wiedza ażeby móc odpowiednio
zinterpretować i ocenić trud zawodnika w wykonanie takiego "cuda".

7 maja mamy spotkanie w tej sprawie,
jeżeli pojawi się przedstawiciel z Inowrocławia
zapraszam do klubu "HERCULES" od godz. 10 rano do ???

Marek
SKYRAIDER

Postprzez Hobby » piątek, 15 kwietnia 2011, 21:43

Niestety dziennikarze jak zwykle przyszli kiedy już się ludzie pakowali, ale jeszcze było co obejrzeć.

Obrazek
Niech Cię nie zraża myśl moja prosta, smutny efekt reform szkolnictwa.
Obrazek
11 Inowrocławski Konkurs Modelarski 22-23 kwietnia 2017
Hobby

Postprzez Ozi 35 » niedziela, 17 kwietnia 2011, 18:16

:lol:
Ostatnio edytowano czwartek, 21 kwietnia 2011, 20:26 przez Ozi 35, łącznie edytowano 1 raz
Ozi 35

Postprzez Artur Domański » niedziela, 17 kwietnia 2011, 18:58

Ozi 35 napisał(a):moge wypowiedziec sie tylko na temat mojej ekipy której miałem przyjemnosc przewodniczyc

Piotrze, byłem w Twojej komisji :)
Co zas się tyczy samego konkursu to pięknie się rozwija, pamiętam początki Bytomskich konkursów, lata świetności konkursu w Ostrowie Wlkp, świetne Śrubki w Żywcu. Konkurs w Bytomiu ma teraz namwiększ prestiż, Ostrów i Żywiec straciły, ale mają szanse powrócić do grona dużych i znaczących imprez. Inowrocław ma dużą szanse stać się największą imprezą w tej części kraju, czego sobie i organizatorom życzę
Pozdrawiam
Artur
Artur Domański

Postprzez imek46 » niedziela, 17 kwietnia 2011, 19:13

Ja też byłem w tej komisji. Arturze - Ostrów i Żywiec odeszły bezpowrotnie w zapomnienie, a szkoda bo to były fajne konkursy a po za tym zwłaszcza jeśli chodzi o Żywiec ( nie chodzi mi tu o Śrubkę, tylko o ten drugi konkurs który organizował Krzysiek Gęga), miał swój klimat, jeśli chodzi o teren (długie rozmowy przy grillu średnicy 2 m) w szkole szybowcowej w Międzybrodziu. Zapomniałeś też o naszej lubelskiej imprezie, która na stałe weszła do kalendarza imprez modelarskich. Fajnie, że Inowrocław też się rozwija i z roku na rok robi ca raz lepszą imprezę. A panowie malkontenci zawsze się znajdą i będą narzekać. Wojtku robisz fajną imprezę i tak trzymaj. Moje zaproszenie do Lublina jest aktualne. PRZYBYWAJCIE.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea