pik napisał(a):+ dorobienie wyrzutnika działka
Czyli to ma być Mk.Vb?
Wiesz, modelarstwo to ma być zabawa i jeżeli TO Cię bawi to OK. Ale wydaje mi się, że łatwiej poprawić V-kę Revell'a, niż zrobić z I-ki wersję Mk.Vb! No, ale...
pik napisał(a):+ dorobienie wyrzutnika działka
pik napisał(a):Ale chyba pójdę po najmniejszej linii oporu i zrobię Tamajke.
dewertus napisał(a):
A propos modyfikacji - z Mk.I chyba nie ma specjalnych trudności aby zrobić PR.IV? (czy modyfikacje ograniczają sie tylko do wycięcia otworów pod aparaty?).
ZIO BY NAITT napisał(a):Na pewno trzeba będzie wymienić wiatrochron i limuzynę - wiatrochron nie posiadał szkła pancernego a limuzyna miała kroplowate blistry.
ZIO BY NAITT napisał(a):Warto by też poprawić linie podziału na skrzydłach i dodać filtr Vokes (bo pewnie ma być Maltańczyk ).
dewertus napisał(a): PR.IV przenosiła uzbrojenie

Ciekawe! U mnie ten problem nie wystąpił. Co więcej, absolutnie nic nie poprawiałem w tym rejonie i osłona pasowała na styk. A skrzydła prawidłowo zeszły się u ciebie z kadłubem?Właśnie wkleiłem osłonę kabiny i co się okazało....za szeroka do kadłuba. Z boku wystaje około 1 mm.
pik napisał(a):Ciekawe! U mnie ten problem nie wystąpił. Co więcej, absolutnie nic nie poprawiałem w tym rejonie i osłona pasowała na styk.
dewertus napisał(a):A propos modyfikacji - z Mk.I chyba nie ma specjalnych trudności aby zrobić PR.IV? (czy modyfikacje ograniczają sie tylko do wycięcia otworów pod aparaty?).
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości