Dominik napisał(a):Mam dwa modele Whirlwinda z SH. Będę regularnie tu zaglądał by podpatrzyć to i owo. Andrzeju mógłbyś napisać wskazówki co i jak?
Nie ma sprawy - na razie z tego co przekazał mi Jostein na stronie 136 wątku "Chwalmy się" i co wyszło w moim modelu to sposób montażu komór podwozia głównego. Zacytuję Josteina (chyba się nie pogniewa

):
Jostein napisał(a):A Trąba Powietrzna w zasadzie da się zrobić bezboleśnie, pomijając konieczność poszerzenia półki za plecami pilota, paskiem polistyrenu po 0,25 mm z każdej strony, oraz innym sposobem montażu komór podwozia głównego, niż sugeruje to instrukcja - strop tychże jest minimalnie za krótki. Stąd lepiej wkleić ich przednią i tylną ściankę w gondole silnikowe i wtedy dopasować strop.
To co Jostein pisze o półce za plecami pilota u mnie sprawdziło się tylko częściowo - wklejenie paska 0,25 uniemożliwiłoby wklejenie rzeczonej półki ale nieco musiałem ją poszerzyć (ale tylko o jakieś 0,1mm z każdej strony). Jak zamknę kadłub i zanim podmaluję to postaram się to pokazać.