ferdek napisał(a):To co piszecie jest wprowadzaniem modelarzy w błąd - świadomie nie chcę użyć innego słowa! Przedstawiliście mi tak "wspaniale" swoje urządzenia, że postanowiłem spróbować wydrukować swój projekt. Było to koło o średnicy ok 30mm. Oczywiście zostało ono wydrukowane - musiałem za nie zapłacić ok. 400 zł - bo inaczej nie chcieliście go wysłać. Jak do mnie dotarło - fakt, że po 1 dniu, ale to zasługa firmy kurierskiej (za którą też musiałem zapłacić) nie mogłem wyjść ze zdumienia! Koło faktycznie było okrągłe, ale nic poza tym. Szczegóły z jednej strony widoczne, ale poszarpane, z drugiej - kompletne "zero"!
Od razu wykonałem telefon do Waszej firmy - kolejne koszty - miła pani odpowiedziała, że może operator się "pomylił" i puścił w nieodpowiedniej rozdzielczości. Następnego dnia usłyszałem, że koło zostało wydrukowane jeszcze raz, ale ten sam efekt, który Waszym zdaniem jest super! Na moje stwierdzenie, że do moich celów jest za mało dokładne i nieprecyzyjne dostałem odpowiedź, że w Waszej firmie drukują nawet "agencje reklamowe" i jak do tej pory nikt się nie skarżył! Od tej pory kontakt nam się urwał - dostałem nauczkę trochę kosztowną! Ostrzegam więc wszystkich potencjalnych klientów Waszej firmy, że jeżeli nawet chcą spróbować szczęścia z "najlepszymi jakościowo" wydrukami to przynajmniej żeby nie płacili za swoje "testy" (a może komuś będzie odpowiadała taka jakość?) z kosmiczną technologią!!!!
Witam,
Modele które powstają na naszych urządzeniach jeśli tylko mamy taką możliwość oraz zgodę autorów projektów prezentowane są w galerii zdjęć na naszej stronie internetowej, targach, seminariach i organizowanych przez nas pokazach. Serdecznie zapraszany również do siedziby naszej firmy gdzie każdy model można wziąć do reki, dokładnie obejrzeć i samemu zdecydować czy rodzaj materiału, kolor i jakość odpowiadają naszym wymogom.
Klienci otrzymują możliwość otrzymania darmowej próbki (modelu wykonanego na wybranej maszynie) jednak jako firma usługowa nie możemy pozwolić sobie na darmowe wykonywanie wydruków każdego przesłanego do nas projektu.
Gotowe elementy wysyłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej, którą wybiera klient. Istnieje również możliwość odbioru osobistego i uregulowania należności na miejscu.
Chcielibyśmy sprostować podaną przez Pana cenę.
Wydruk 4 modeli w jakości UHD wykonanych na drukarce ProJet HD 3000 wyniósł 170PLN +VAT nie zaś 400 PLN czego dokumentem jest wystawiona faktura.
Drugi wydruk o którym Pan wspomina został wykonany i przesłany do Pana za darmo.
Wybrany przez Pana materiał do wykonania modelu to fotopolimer, natomiast modele do wykonywania odlewów jak informowaliśmy drukowane są głównie z wosków.
Przykro nam, że nie jest Pan zadowolony z otrzymanego modelu.
Wszystkim zainteresowanym chętnie przedstawimy zdjęcia powstałych na naszych urządzeniach elementów.