Prezentuję figurkę żołnierza SS.

Moderator: xenomorph
bARTZ napisał(a): Szczególnie podoba mi się kolor kurtki. Wiem że na białym ciężko się cieniuje.

Tyle, że ta parka nie jest biała i nie powinna być aż tak jasna...

Tomasz Dzieciątkowski napisał(a):Tyle, że ta parka nie jest biała i nie powinna być aż tak jasna...
nordland napisał(a):mały szczególik się rzucił w oczy na hełmie-z jednej strony kalka SS -ok ale z drugiej powinien mieć sfastykę.Tak jak teraz to wyglada na połączenie hełmu SS z WH
nordland napisał(a):Tak jak teraz to wyglada na połączenie hełmu SS z WH
bodek66 napisał(a):nordland napisał(a):Tak jak teraz to wyglada na połączenie hełmu SS z WH
Linkiem do tej strony chciałem obalić twoją teorię, że jest to połączenie SS z WH.
Zgadzam się, są to insygnia malowane na hełmach od 1934 roku, ale zwróć uwagę na fakt, że w nowszej wersji (kalkomanie) zostały stopniowo wprowadzane od 1935 roku i zapewne nie od razu zastąpiły starsze wersje, więc udowodnij że nie mógł w latach 40-tych zaplątać się nie tylko jeden, jak to określiłeś "fantastycznygarnek".
A tak na marginesie to co nazywasz insygniami WH jak na mój gust jest oznaczeniem III Rzeszy.
nordland napisał(a):PS To co było uzywane w latach 30stych to nawet nie była kalkomania tylko malowanie
nordland napisał(a):Kalki z linku są z lat 30stych i nijak się nie mają do Twojego figuranta.Twój to rok 43 a tam było całkiem co innego na hełmie-lub nie bo o ile mnie pamięć nie myli to od 43 zaprzestano naklejania kalek na hełmy.
nordland napisał(a):A jak juz się czepiamy szczegolow to blacha tez jest zle wybita-w 43 roku
Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości