Macio4ever napisał(a):Rzeczywiście koła i opony do zdecydowanie najsłabszy punkt zarówno modelu, jak i mojego wykonania. Właśnie to trochę wystudziło mój entuzjazm w trakcie budowy.
Ciekawe, że Fujimi w samochodach robi często zbyt małe koła, tutaj z kolei są za potężne.
Nie bardzo wiem co Wam się nie podoba w tych oponach. Wg. mnie nie są złe. Mogły by tylko być mniej luźnie na obwodzie.
Koła to już inna sprawa. Nie widziałem jeszcze dobrze zrobionych felg szprychowych. Może po za zestawem waloryzacyjnym do RC166
lucaso27 napisał(a):Mam pytanie odnośnie tych kolorków przeźroczystych, konkretnie jak je nakładałeś, czy były rozcieńczane?
Te transparentne farbki trzeba dość dobrze rozcieńczać żeby się ładnie rozlały. Tak jak Maciek do tej pory używałem Tamiya i nigdy mnie nie zawiodły. Małymi mgiełkami kilka warstw.
Gaia brzmi kusząco

ze względu na to jej expresowe schnięcie. Z Tamiyą po fukaniu trzeba bardzo uważać i schnie długo.
Widzę Maćku że robot macha do Ciebie z pudełka wszystkimi kończynami bo ostro zwiększyłeś tempo
W kwestii lamp i kierunków, będziesz malował obwódki (nie wiem czy to nie uszczelki) na styku lampy z błotnikiem?

Możesz zapodać fotkę prędkościomierza. Dawałeś tam blaszkę?