Prezentuję popiersie w skali 1/9 (poprawione zdjęcia, inne oświetlenie)

Pozdrawiam
Moderator: xenomorph

ROMAN napisał(a):w tej skali powinno wyjść bardziej dopracowanie jeśli chodzi o fakturę materiału.
No i w MP38 oraz jak w tym przypadku MP40, łoże i okładziny chwytu pistoletowego były zawsze wykonane z czarnego bakielitu
ROMAN napisał(a):No i w MP38 oraz jak w tym przypadku MP40, łoże i okładziny chwytu pistoletowego były zawsze wykonane z czarnego bakielitu nigdy z innych materiałów jak drewno co łatwo da się przemalować.
ROMAN napisał(a):Nie zmienia to faktu też, że pistolet z popiersia jasno wskazuje że to drewno przez widoczne smugi a nie kręciąłki jak w bakelicie.

ROMAN napisał(a):No tak taki ładny jak z pod igły to i ja mam. Tyle, że to współczesna replika ASG.
PiterATS napisał(a):Nie mniej, do naszych czasów zachowało się tak dużo oryginalnych Empiszów, do tego z oryginalnymi okładzinami, że nie ma żadnej wątpliwości, co do tego, że występowały one w kolorze czarnym i brązowym.

spiton napisał(a):Sople na wąsach często miewam zimą i wyglądają one inaczej ,-).
ROMAN napisał(a):(czerwonym tak jak MP40 z popiersia)
ps. Bodek, muszę Cię przeprosić za tą doczepkę do tego MP bo po prostu jego kolor wydał mi się kontrowersyjny i bardziej odczytałem go jako drewno a nie bakelit. Ale nie ważne. Z mojej strony to wszystko.
Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości