przez Korowiow » piątek, 22 lipca 2011, 06:50
Piotrze, Ewpiga ,
Szanuję Twoją pracę i uważam Ciebie za jednego z najlepszych modelarzy - a dioramowych w szczególności (te Twoje pastelowe kolory - rules) ale niestety czuję się niekomfortowo z Twoim postem dlatego postanowiłem napisać co następuje :
Warsztat na forum jest chyba między innymi po to aby inni modelarze chłodnym okiem obserwatora mogli popatrzeć i podpowiedzieć autorowi co ich zdaniem ewentualnie można by zmienić aby praca była lepsza, bardziej realistyczna (vide Twoje podpowiedzi dla Yantoma w wątku T-54 Wietnam) - no chyba,że się mylę ?
Wszyscy, którzy budują modele wiedzą, że czasami zadowolenie z własnej pracy przesłania nam rzeczy, które można by zrobić inaczej, może lepiej i właśnie tutaj rola życzliwego obserwatora, podpowiadacza jest nie do przecenienia i dzięki temu autor w galerii nie musi pisać -" macie rację następnym razem zrobię tak a tak".
Z tego co zauważyłem wszyscy w tym wątku i prawie wszystkich innych życzliwie podchodzą do pracy innych modelarzy z życzliwością i szacunkiem a ich uwagi mają doprowadzić do tego aby efekt finalny był jak najlepszy i przyniósł autorowi zadowolenie, sławę i splendor wśród modelarskiej braci.
To tyle ode mnie .
Love your work.
PS.Nie wiem jakiego słowa użyłeś aby określić min. moją osobę ale musiało być nieładne skoro zostało usunięte przez admina - warto się nad tym zastanowić na przyszłość zanim się coś takiego napisze.
Pozdrawiam .
PS2.Łukasz przepraszam za off top.
Tomek Rojek