Vw Golf MK3 VR6 Fujimi (VR6 --> TDI)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Vw Golf MK3 VR6 Fujimi (VR6 --> TDI)

Postprzez mati97 » czwartek, 28 lipca 2011, 10:10

Witam, jako że jestem tu od dawien dawna to chciałem się pochwalić nowo zakupionym modelem samochodu, którego nazwa widnieje w temacie :mrgreen:. Na początek trochę fotografii (niestety jeszcze nie jest on złożony ale to się zmieni jak wrócę z wakacji ;o))
Obrazek - pudełko (góra)

Obrazek - oryginalne BBS RS 022

Obrazek - przymiarka Mercedesów AMG :twisted:

To wszystkie zdjęcia jak na razie, jak zacznę składać to będę się starać na bieżąco robić zdjęcia :)
Plany na modyfikacje to :
- Lampy całe czerwone (a'la USA)
- tylna klapa a'la USA z kwadratem
- wydech TDI (kranik)
- wlepki
- SWAP na TDI
- przedni zderzak wygładzony + obrysy (też a'la USA)
- kierownica od Porsche 930 Turbo
- Kubły Porsche
- dymione blendy i reflektory malowane na żółto (jak u Francuzów)
- znaczki chromowane
- w przyszłości flock wnętrza
To na razie wszystko. Jak mi się coś przypomni to napiszę :mrgreen:
Zapraszam do komentowania :D
mati97

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Vw Golf MK3 VR6 Fujimi (VR6 --> TDI)

Postprzez Kazik » czwartek, 28 lipca 2011, 12:00

mati97 napisał(a):Zapraszam do komentowania :D

Na razie nie ma czego.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Macio4ever » czwartek, 28 lipca 2011, 12:57

Fajnie, że u nas zaczynasz warsztat. Widzę, że masz długą listę modyfikacji, co może oznaczać niełatwy aczkolwiek ciekawy projekt.
Z mojej strony możesz liczyć na uwagi i pomoc najmocniej w obszarze podstaw modelarskich (czystość wykonania, usuwanie nadlewek, szwów, śladów po wypychaczach, precyzyjne maskowanie itd), bo osobiście bardzo cenię modele, które są solidne właśnie w podstawach (nad czym u siebie caly czas pracuję).

Na razie czekamy na więcej zdjęć z postępów prac. Dawaj namiot, ładne tło i jazda ;o)
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez mati97 » czwartek, 28 lipca 2011, 20:53

Macio4ever napisał(a):Fajnie, że u nas zaczynasz warsztat. Widzę, że masz długą listę modyfikacji, co może oznaczać niełatwy aczkolwiek ciekawy projekt.
Z mojej strony możesz liczyć na uwagi i pomoc najmocniej w obszarze podstaw modelarskich (czystość wykonania, usuwanie nadlewek, szwów, śladów po wypychaczach, precyzyjne maskowanie itd), bo osobiście bardzo cenię modele, które są solidne właśnie w podstawach (nad czym u siebie caly czas pracuję).

Na razie czekamy na więcej zdjęć z postępów prac. Dawaj namiot, ładne tło i jazda ;o)

Namiot mi się do chałupy nie zmieści :lol: Ale zdjęcia jeszcze dziś albo jutro postaram się wrzucić. Jedynej rzeczy której nie mam to farby do świateł bo niestety na razie hajsu nie ma :roll: A tak ogólnie dzięki za dobre słowa Macio4ever ;o)
mati97

Postprzez Macio4ever » piątek, 29 lipca 2011, 11:58

Miałem na myśli namiot bezcieniowy. Coś mnie zaćmiło i źlke odczytałem Twój pierwszy post. Także powinno być:

Dawaj dużo rozproszonego światła, ładne tło i jazda. ;o)
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez mati97 » piątek, 29 lipca 2011, 15:46

Obiecane foto (dodam, że tła nie ma jako takiego bo miałem sobie górę od pudełka postawić i chwili robienia zdjęć mi się wywaliło :roll:):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie oceniajcie mojego modelu zbyt pochopnie bo to moja pierwsza praca, jak mawiał pewien uczony - "Człowiek uczy się na
błędach" a inaczej mówiąc "Z pasji do perfekcji" :mrgreen:
P.S. Możliwe że na jednym zdjęciu wypadła mi blenda (spokojnie jest założona ale nadal odpada) ;o)
Ostatnio edytowano piątek, 29 lipca 2011, 20:18 przez mati97, łącznie edytowano 1 raz
mati97

Postprzez klajus » piątek, 29 lipca 2011, 15:51

mati97 napisał(a):Obiecane foto (dodam, że tła nie ma jako takiego bo miałem sobie górę od pudełka postawić i chwili robienia zdjęć mi się wywaliło :roll:):
P.S. dodaję link do albumu bo nie chce mi się dodawać ich pojedynczo ;o)
http://www.fotosik.pl/u/specialvr6/album/919620
Nie oceniajcie mojego modelu zbyt pochopnie bo to moja pierwsza praca, jak mawiał pewien uczony - "Człowiek uczy się na błędach" a inaczej mówiąc "Z pasji do perfekcji" :mrgreen:

Przeczytaj regulamin forum, koniecznie!
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez mati97 » piątek, 29 lipca 2011, 15:59

klajus napisał(a):
mati97 napisał(a):Obiecane foto (dodam, że tła nie ma jako takiego bo miałem sobie górę od pudełka postawić i chwili robienia zdjęć mi się wywaliło :roll:):
P.S. dodaję link do albumu bo nie chce mi się dodawać ich pojedynczo ;o)
http://www.fotosik.pl/u/specialvr6/album/919620
Nie oceniajcie mojego modelu zbyt pochopnie bo to moja pierwsza praca, jak mawiał pewien uczony - "Człowiek uczy się na błędach" a inaczej mówiąc "Z pasji do perfekcji" :mrgreen:

Przeczytaj regulamin forum, koniecznie!

Nie dałoby rady jakiejś ulgi zastosować :( ? Najwyżej poprawię później, proooszę :roll:
mati97

Postprzez Macio4ever » piątek, 29 lipca 2011, 16:17

Nie. Proszę popraw post zanimi będe musiał go ciachnąć.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez mati97 » piątek, 29 lipca 2011, 16:19

Macio4ever napisał(a):Nie. Proszę popraw post zanimi będe musiał go ciachnąć.

Dooobraaa... :roll: (ale mi się nie chce) poprawiam za chwile ;o)
mati97

Postprzez Kazik » piątek, 29 lipca 2011, 18:18

mati97 napisał(a):...ale mi się nie chce...

To w jakim celu zakładałeś relację?!
Żeby jakoś wyglądała to niestety musi Ci się trochę chcieć.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez powerpablo » piątek, 29 lipca 2011, 20:07

Srory chłopaki ale jak się mylę to proszę poprawcie mnie bo tak na prawdę przejrzałem fotki z tego albumu i widzę, że kolega powycinał tylko części z ramek i posklejał bez żadnego malowania.
To jakaś pomyłka.....jakieś lewactwo ogarnęło kolegę.
Życzę więcej cierpliwości i tak jak Kazik powiedział że taki wątek to nie wątek.
Sam starał się by koledzy jak najwięcej zobaczyli z moich wątków warsztatowych wówczas jest szansa że z podpowiedziami użytkowników forum jestem w stanie wzbogacić swój warsztat.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez mati97 » piątek, 29 lipca 2011, 20:33

powerpablo napisał(a):Srory chłopaki ale jak się mylę to proszę poprawcie mnie bo tak na prawdę przejrzałem fotki z tego albumu i widzę, że kolega powycinał tylko części z ramek i posklejał bez żadnego malowania.
To jakaś pomyłka.....jakieś lewactwo ogarnęło kolegę.
Życzę więcej cierpliwości i tak jak Kazik powiedział że taki wątek to nie wątek.
Sam starał się by koledzy jak najwięcej zobaczyli z moich wątków warsztatowych wówczas jest szansa że z podpowiedziami użytkowników forum jestem w stanie wzbogacić swój warsztat.

pozdrawiam
Paweł

Oblookaj teraz foty ;o) Szkoda mi wysiłku aby się z tobą kłócić :roll:
Dodaję, że nie mam kierunkowskazów (wymyślę coś ;)) a co do malowania to już ustaliłem malowanie a farby będą to będą (szczerze nie wiem naprawdę kiedy, podobno kolega mi pożyczy trochę psiukacza) :lol:
Aha i jeszcze kilka update'ów:
Napisy: Porsche, turbo na szybie tylnej, logo VR6 na dokładce i kierownica na tylnej półce (4 ramienna)
Felgi: Mercedesy AMG '18 (chyba wspominałem ale przypomnę) ---> może będzie zmiana na jakieś inne ale to za miesiąc (będę wtedy kupował kolejny model i kolejny Golf ale nie będę się zdradzać ;))
Wnętrze: Flock (na pewno), inna kierownica, pasy (i tu mam problem bo nie wiem jak je wykonać :-/), być może, że nakleję Geigery z 930 Turbo.
Zewnętrze: Lotkę muszę przykleić i antenkę, naklejki z warsztatu mojego taty :twisted:, i tak jak wspomniałem w pierwszym poście (z US'a prawie wszystko zrobione, tylko pomylałem tylne rejestracje bo z tyłu chciałem mieć Stuttgardzką a nie na odwrót ;o))
W sumie to wszystko, jak mi się cos przypomni to dopiszę ;o)
PozdraVWiam
mati97

Postprzez Macio4ever » piątek, 29 lipca 2011, 20:42

No na razie to wygląda jak złożone na sucho bez malowania i jakiejkolwiek obróbki - zgadzam się z wrażeniami Pawła. Na karoserii widać szwy od formy, a już masz przyklejone emblematy...

Niestety wymienione przez Ciebie dodatki i zmiany nie zmieniają wrażenia całości, które na tym etapie rozczarowuje. Jak pewnie zauważyłeś wszyscy tutaj staramy się jak najlepiej przygotować elementy, potem pomalować je jak najdokładniej i złożyć w model, który możliwie dobrze przypomina realny samochód.

Twój model wymaga jeszcze wiele pracy.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez mati97 » piątek, 29 lipca 2011, 20:59

Macio4ever napisał(a):No na razie to wygląda jak złożone na sucho bez malowania i jakiejkolwiek obróbki - zgadzam się z wrażeniami Pawła. Na karoserii widać szwy od formy, a już masz przyklejone emblematy...

Niestety wymienione przez Ciebie dodatki i zmiany nie zmieniają wrażenia całości, które na tym etapie rozczarowuje. Jak pewnie zauważyłeś wszyscy tutaj staramy się jak najlepiej przygotować elementy, potem pomalować je jak najdokładniej i złożyć w model, który możliwie dobrze przypomina realny samochód.

Twój model wymaga jeszcze wiele pracy.

Dobra, przeżyję ;o) I tak prędzej czy później postawię go na półkę 8-) Więc nie ma sensu pieścić go na full bajerę bo kiedyś przegnę i tego nie odkręcę ;o) A tak będzie pieścił oko zawsze nad ranem, kiedy się budzę 8-)
Szwy mogę delikatnie najsłabszym papierkiem oszlifować ;o) A człowiek uczy się na błędach i zobaczycie że kolejne modele będą lepsze ;)
mati97

Następna strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat