Jacek Bzunek napisał(a):Przy budowie moje Hasegawy ktoś mnie pouczał że lewe drzwi blokowana a wsiadało się prawymi.
Też za coś takiego dostało mi się po uszach przy budowie Airacobry
Jacek Bzunek napisał(a):Przy budowie moje Hasegawy ktoś mnie pouczał że lewe drzwi blokowana a wsiadało się prawymi.
Aleksander napisał(a):Jacek Bzunek napisał(a):el Rozito napisał(a):Może Jacek nas oświeci o co mu chodziło z tymi drzwiami...
Przy budowie moje Hasegawy ktoś mnie pouczał że lewe drzwi blokowana a wsiadało się prawymi. Napiszę coś więcej jak znajdę źródło.
Jacek z grubsza ma rację - też nie pamiętam źródła, ale wiem, że lewe drzwi NA OGÓŁ były blokowane (choć są wyjątki jak widać), stąd np. model Monogramu jest teoretycznie nieprawidłowo zaprojektowany - ma otwarte lewe, a zamknięte prawe drzwi. Może zasadą było blokowanie jednych, "dowolnie wybranych" drzwi? Też poszukam w swoich zasobach.
Gujos napisał(a):zauważcie jakiej grubości jest płat w stosunku do zdjęć samolotu. W modelu przypomina coś jak Huricane
Murek napisał(a):Robiłeś coś z natarciem płata bo z tego co się orientuję to Edek zrobił zbyt tępe.
Mac Eyka napisał(a):Mam tylko pytanie o ten biały pasek na obudowie uzbrojenia podwieszanego od spodu prawego skrzydła.
Masz na to jakąś fotkę, bo wydaje mi się, że tego elementu nie malowano w ramach oznaczeń narodowych.
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości