P-39Q Airacobra 1/48 Eduard

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: P-39Q Airacobra 1/48 Eduard

Postprzez Darek Trzeciak » niedziela, 21 sierpnia 2011, 10:53

Mimo, że kalki mizerne to "piesio" prezentuje się przyzwoicie.
Jacek Bzunek napisał(a):Przy budowie moje Hasegawy ktoś mnie pouczał że lewe drzwi blokowana a wsiadało się prawymi.

Też za coś takiego dostało mi się po uszach przy budowie Airacobry :mrgreen:
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Reklama

Postprzez Ralf_S » niedziela, 21 sierpnia 2011, 11:36

Aleksander napisał(a):
Jacek Bzunek napisał(a):
el Rozito napisał(a):Może Jacek nas oświeci o co mu chodziło z tymi drzwiami... :-/

Przy budowie moje Hasegawy ktoś mnie pouczał że lewe drzwi blokowana a wsiadało się prawymi. Napiszę coś więcej jak znajdę źródło.

Jacek z grubsza ma rację - też nie pamiętam źródła, ale wiem, że lewe drzwi NA OGÓŁ były blokowane (choć są wyjątki jak widać), stąd np. model Monogramu jest teoretycznie nieprawidłowo zaprojektowany - ma otwarte lewe, a zamknięte prawe drzwi. Może zasadą było blokowanie jednych, "dowolnie wybranych" drzwi? Też poszukam w swoich zasobach.

Może to jeszcze zostało z czasów Dzikiego Zachodu. Wszak na Airacobrach latali kowboje, a podobno na konia wsiada się z tylko jednej, zawsze tej samej strony :mrgreen:

Świetny model! Malowanko "się podoba", choć faktycznie napisy są nieco za ciemne.
Mam kobry z Edka, Hase i ProModeller'a. I ten ostatni model najbardziej mi leży....
Ostatnio edytowano niedziela, 21 sierpnia 2011, 11:54 przez Ralf_S, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
Ralf_S
Ralf_S

Postprzez Gujos » niedziela, 21 sierpnia 2011, 11:42

Bardzo fajne pomalowany model, mam tylko takie jedno spostrzeżenie raczej do samego modelu - zauważcie jakiej grubości jest płat w stosunku do zdjęć samolotu. W modelu przypomina coś jak Huricane :)
Pozdrawiam
Poszukuję fotki/rysunku ściany ogniowej KI-84.
Gujos

Postprzez Darek Trzeciak » niedziela, 21 sierpnia 2011, 12:41

Gujos napisał(a):zauważcie jakiej grubości jest płat w stosunku do zdjęć samolotu. W modelu przypomina coś jak Huricane :)

No cóż TTTM*. A swoją drogą to nie widziałem aby komuś chciało się tego eduardowego babola poprawiać (łącznie ze mną) :mrgreen:

*Ten typ tak ma
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Postprzez Jaro » niedziela, 21 sierpnia 2011, 12:46

Murek napisał(a):Robiłeś coś z natarciem płata bo z tego co się orientuję to Edek zrobił zbyt tępe.

Nie robiłem nic. Zresztą, pasuje przynajmniej do krawędzi spływu, która ma jakieś 1,5 mm grubości :)
Mac Eyka napisał(a):Mam tylko pytanie o ten biały pasek na obudowie uzbrojenia podwieszanego od spodu prawego skrzydła.
Masz na to jakąś fotkę, bo wydaje mi się, że tego elementu nie malowano w ramach oznaczeń narodowych.

To tylko niczym nie poparte moje "widzimisię".
Jaro

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli