Air Show RADOM 2011

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Air Show RADOM 2011

Postprzez Aleksander » sobota, 27 sierpnia 2011, 11:24

Ja natomiast będę jutro - prawdopoobnie w koszulce "organizacyjnej" PWM-u lub w pustynnej, z takąż czapeczką :lol:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Reklama

Postprzez Robert P. » sobota, 27 sierpnia 2011, 12:46

Podglądam show przez kamerki ze strony WWW i coś pustawo...
...cars that were like wild ferocious animals.
Robert P.

Postprzez Adam Obrębski » sobota, 27 sierpnia 2011, 19:49

Byłem... było super moim zdaniem...
Faworytami osobistymi są F-5 i Extra - ten ostatni gość to szaleniec, podziwiam takich ludzi.
Świetnym motywem było przestrzelone serce i muzyczka Whitney Houston :D
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez bartek piękoś » sobota, 27 sierpnia 2011, 21:24

Byłem. Po raz pierwszy z żonką :D

Wrażenia bardzo dobre. Świetna Extra 300, Szwajcarzy na F-5, Blackhawk, B0-105, SU-22, holenderski f-16, formacja Iskier, zespół akrobatyczny z Chorwacji.

Z kolei Francuzi i Włosi dali najlepsze pokazy akrobacji zespołowej jakie widziałem w życiu.

Tym razem bardzo dobra organizacja pod kątem przepustowości kas i bramek wejściowych. Zero kolejek.

No i spiekliśmy się na słońcu strasznie... ;o)

Jutro też chyba pójdę. I mam jeden bilet do odsprzedania.
..."a gdzie będziesz trzymał ten embrion, w pudełku?!"...
bartek piękoś

Postprzez Robert P. » sobota, 27 sierpnia 2011, 21:59

Tak z ciekawości... Można było wnosić własne jedzenie i picie?
...cars that were like wild ferocious animals.
Robert P.

Postprzez KK » sobota, 27 sierpnia 2011, 22:20

Nie spotkałem się z czymś takim ,żeby nie można było, czasami problem jest z piciem że w plastikach a tym bardziej w szkle nie można ale to bardziej tyczy się imprez sportowych/ mecz /

Ciekaw jestem jak jest w Radomiu :)
KK

Postprzez Ostach » sobota, 27 sierpnia 2011, 22:39

Ja byłem do AWACSA. Kiszka, że najlepsze zespoły były tak późno... Wrażenie zrobił na mnie Extra 300 i Chorwaci. No i po dłuższym czasie pierdzenia śmiglaków, ryk startującego F-16, no sorry, ale ja wtedy mięknę. Start greckiego F-16 bardzo mi się podobał. Dało się zrobić piękne zdjęcia samolotów na statycznej, kilku nawet ze 100% neutralnym tłem (bez banerów i wc).
Boli mnie brak zapowiadanych Rosjan na Su-34 i BoB Memorial Flight.
Czy ktoś odczuwa, że robi się z tego lekka Góraszka? Widziałem wiele grupek w ogóle niezainteresowanych pokazami a jedynie pijących piwko.

Co do plecaków i napojów ja nic nie pomogę bo ja przeszedłem bramki i jakoś nikt się nie zainteresował moim plecakiem. Ale przynajmniej wodę ludzie mieli spoza terenu lotniska. Jeśli ma być taki upał to weźcie duuuużo wody. Bo na miejscu płacić 5zł za 0,5l to.............

pozdro

P.S.
Ah! No i oczywiście P-38! Klasa!
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez KK » sobota, 27 sierpnia 2011, 22:43

Można pić browarka i oglądać ;o) a z drugiej strony zapłacić 4 dychy żeby browara się napić :(
KK

Postprzez Kuba P. » niedziela, 28 sierpnia 2011, 09:07

Super było, rewelacyjnie. Co prawda P-38 oglądałem wchodząc przez kasy i bramki, ale widziałem, słyszałem i diabeł z dwoma ogonami prezentuje się wspaniale.
Bardzo mi się podobały solo pokazy F-16, rewelacyjne były występy Francuzów i Włochów ale najlepsze dla mnie zawsze są kręcące nisko i głośno MiG 29 i tu byłem zachwycony. Ten grzmot i zapalające się dysze w ciasnym skręcie, tego mi trzeba i zawsze poprawia humor :)

Browarki lane zupełnie dobre, nie było jakiegoś kombinowania z piwem. Cena OK, jeść nic tam nie jadłem bo nie lubię takich rzeczy. Upał był masakryczny ale nauczony doświadczeniem posmarowałem twarz kremem i nie mam opalonych śladów po okularach :)

Ekstra było, już mnie nosi bo za miesiąc NATO Days w Ostravie :)
Kuba P.

Postprzez Rafal » niedziela, 28 sierpnia 2011, 13:06

Wczoraj pogoda była aż za dobra. +35C wg prognozy, na patelni na lotnisku chyba było ponad +40C. Całkowity brak chmur.

Ci co będą dzisiaj obejrzą pokazy w dużo bardziej komfortowych warunkach - chłodniej i są chmury na niebie. I będzie można ładniejsze foty zrobić.
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Postprzez Aleksander » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 16:08

Też mam miłe wspomnienia, choć żałuję, że nie było Spitfire'a - głównie dla niego się wybraliśmy z rodzinką. Ale było super! Pokazy rewelka - i dynamiczny pokaz "Frecce Tricolori" i mniej "bajerancki", ale bardziej chyba pedantyczny "Patrouille de France". Grek na F-16 wymiatał, choć IMHO Belg był jeszcze lepszy! Fajnie też latał "Black Hawk" i Bo-105 z pełną akrobacją. Iskry też pokazały klasę. Żałuję, że Lima obejrzałem jeszcze przed wejściem na lotnisko, był troszkę za daleko, żeby mu się przyjrzeć. Żona zrobiła ponad 1300 zdjęć, ja zużyłem całą 8- gigową kartę w kamerze, wyczerpała mi się też bateria. Pod tym względem było bardzo dobrze.
Natomiast za szaszłyk, kebab w bułce, kopytka i napój zapłaciłem 85 PLN! Dobrze, że miałem swoją "mineralkę" w plecaku, bo poszedłbym z torbami, a nie z plecakiem ;o) .
Na następny Radom też się wybierzemy, choć nogi bolały, gęba od słońca piekła, a powrót do Łodzi trwał ponad 3 godziny przez mijanki w Tomaszowie Mazowieckim.
Jak Iza ogarnie fotki, postaram się coś umieścić, ale to może potrwać :lol:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez iras67 » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 16:22

Pitirdyeit... te dwa przeloty nisko z lekkim przechyłem to było coś, lepsze od wszystkich rur razem wziętych! Chyba pierwszy raz od 1944 roku ten samolot latał nad Polską?
Wreszcie organizacja imprezy była skoordynowana z władzami miasta tak jak powinna. Było Super.
iras67

Postprzez Maciekross » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 17:35

Wszystko miodzio . Co do Rosjan i komentarzy gdzie oni sie podziali to juz mnie dobija , to bylo wiadome od poczatku ze sie nie pojawia , ale ludzie dalej draza ten temat ... Kazdy ma smaczka na egzotyczna maszyne ze wschodu ale no bez przesady ... Mi sie bardzo podobalo, bylo bardzo dobrze , wszystko dopisalo szczegolnie pogoda. Oczywiscie mozna narzekac ze nie bylo mirage, rafale, f-15, f-4, pak fa,f-22, f-35, wahadlowca od NASA ... ale po co ? :-| Pokazy udane . Od wtorku na lotnisku siedzialem, treningi i przyloty rowniez sie udaly , bylo kilka momentow gdzie serce mialem w gardle . Co do F-16 to Holender w piatek pokazal co potrafi , choc to nie to samo co Sheik ale latal rownie dobrze . Grek rowniez bardzo dobrze sie spisal, Belg rowniez trzymal poziom . Dogfight byl bardzo przyjemny pod kazdym wzgledem, choc w sobote byl lekko skrocony :lol:
Pozdrawiam
Obrazek
Maciekross

Postprzez sq9ans » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 17:58

Także byłem, zobaczyłem i było fajnie. Dużo zdjęć nie robiłem ale parę wrzucę:

Obrazek
Obrazek

Tutaj mojego młodszego syna wzięło na latanie pazażerem ;o) :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dla mnie największa atrakcja całej imprezy. Szkoda, że tylko wystartował i poleciał na Ukrainę. :(

Obrazek
sq9ans

Postprzez _iceboy » poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 23:02

sq9ans napisał(a):...

Dla mnie największa atrakcja całej imprezy. Szkoda, że tylko wystartował i poleciał na Ukrainę. :(

Obrazek

A czy ma ktoś może foteczki tego cuda z bliska? Bardzo interesujące malowanie nań widzę, idealne na moje nowe KP :>
_iceboy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea