martinello napisał(a):Ja napisałem o odlewanych - a więc takich z 5 otworami "na przestrzał".
Jasne, źle Cię zrozumiałem. O pełnych napisałbyś że są tłoczone a nie odlewane. Tak czy siak cieszę się, że widzimy to tak samo (jeśli można o tym zdjęciu napisać, że coś widzimy

). Biorę się więc za wózki jezdne i kadłub. Do niedzieli intensywnie pracuję ale pod koniec przyszłego tygodnia będą pewnie nowe zdjęcia.
A co do brytyjskiej kopuły dowódcy na razie wstrzymam się z przerabianiem. Wolałbym wykonać model dokładnie wg zdjęcia ale zobaczymy, w ostateczności zostanie tak jak jest. Niedługo dostanę dwie książki o 6 Pułku Dzieci Lwowskich (SEMPER FIDELIS aut. Waldemar Handke oraz Na drogach życia. Wspomnienia żołnierza Pułku 6 Pancernego "Dzieci Lwowskich"). Spróbuję znaleźć więcej informacji o tym kiedy Fireflaye dotarły do Pułku oraz ewentualnie kiedy były przerabiane. Ewentualnie będę dłubał to co daje Tamiya, chociaż nie wiem czy starczy mi umiejętności. A może są lub pokażą się jakieś konwersje żywiczne albo blachy do modelu Cromwella które ułatwią mi robotę... Muszę poszukać.
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.