Tak to teraz wygląda.

Jak to nie pomoże to wyrzucę kompresor przez okno, a sam rozpaczy wyskoczę za nim...

Jajacek napisał(a):Kompresor wrócił do mnie z naprawy gwarancyjnej.
mr.jaro napisał(a): kompresor na gwarancji i mozna go bylo od razu, spokojnie oddac do naprawy
erkamo napisał(a):Akurat to stwierdzenie mogę zrozumieć, gdyż w stosunku do wszystkich urządzeć mechanicznych dosyć ryzykowne są oceny typu "idealnie szczelny", "bezwibracyjny" itp. Uszczelki czy zawory zapewniają raczej pewien "stopień" uszczelnienia, zamknięcia, nawet jeśli bardzo wysoki. Zwykle coś tam bokiem uchodzi lub wypływa. Nawet w urządzeniach zupełnie nowych.
Jajacek napisał(a):Dokładnie masz rację. Ale nikt nie przekona mnie do tego, że to normalne, że czas pomiędzy dopompowaniami kompresora skrócił się z 90 do 20 sekund. Poza tym naprawa ewidentnie pomogła, kompresor przestał pluć wodą.
Jajacek napisał(a):Szczególnie zafascynowało mnie zdanie "W mojej wypowiedzi użyłem słowa szczelność jako parametru danego zaworu wyrażonego ilością przecieku do całkowitego przepływu. W przedstawionej przez Pana interpretacji nawet nowy kompresor jest zupełnie nieszczelny".
Po kilku próbach rozszyfrowania tej łamigłówki dałem za wygraną i doszedłem do wniosku, że przekracza ona moje zdolności intelektualne...
mr.jaro napisał(a):Jajacek napisał(a):W mojej wypowiedzi użyłem słowa szczelność jako parametru danego zaworu wyrażonego ilością przecieku do całkowitego przepływu. W przedstawionej przez Pana interpretacji nawet nowy kompresor jest zupełnie nieszczelny[/b]".
Po kilku próbach rozszyfrowania tej łamigłówki dałem za wygraną i doszedłem do wniosku, że przekracza ona moje zdolności intelektualne...
Rowniez ja nie widze w tym nic niezrozumialego
Jajacek napisał(a):Słowo parametr według "Słownika języka polskiego" to cecha jakiejś rzeczy, procesu wyrażona w odpowiednich jednostkach miary...
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości