I FESTIWAL MODELI PLASTIKOWYCH ŁASK 2011

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: I FESTIWAL MODELI PLASTIKOWYCH ŁASK 2011

Postprzez Stroju » poniedziałek, 26 września 2011, 00:03

Oczywiście na wstępie wielkie podziękowania dla organizatorów gdyż moje odczucia są bardzo pozytywne.
Miejsce piękne choć z lekka wygwizdów, ze znajomymi się trochę pobłąkaliśmy po polnych drogach zanim dotarliśmy na miejsce (to miał być genialny skrót...), niemniej sporo modelarzy dotarło, w dodatku z modelami na wysokim poziomie, więc jakieś tam przeszkody terenowe nie są w stanie ich zatrzymać, duch w narodzie nie słabnie. :mrgreen:
Na dla mnie na plusy zasługiwał pokaz modeli RC, zawsze to jakiś ciekawy przerywnik i urozmaicenie, pamiątkowe wyróżnienia no i statuetki za nagrody specjalne, szczególnie manetka i pociski.
Z minusów to tak jak już wspomniano że można by wyczytać która klasa jest aktualnie nagradzana, a już w ogóle cudownie by było kto za jaki model, ale to już by wydłużyło mocno czas przeznaczony na wręczanie nagród...

Gratulacje wszystkim nagrodzonym którym osobiście nie pogratulowałem.

PS. Żeby nie było za skromnie to pochwalę się moją zdobyczą:
Obrazek
:mrgreen:
Szczególnie chciałbym podziękować modelarzom z Inowrocławia za uhonorowanie specjalną nagrodą mojego Sabre'a, szczególnie że samoloty to zupełnie nie mój główny temat zainteresowań.
Wyróżnienia 'zwykłe' dostały: Stryker z listwami, Krug, 'Stan Wojenny', Mi-2 w 1:72, no i Sabre.

PS.2 Można dostać listę wyników końcowych, chętnie bym poznał jakie modele zostały wyróżnione.
Stroju

Reklama

Postprzez merlin_PL » poniedziałek, 26 września 2011, 07:56

TYm razem zaliczałem imprezę w Łasku w charakterze jedynie widza. :(
Jak najbardziej udany debiut organizatorów. Dobre warunki ekspozycyjne. Sporo niezłych modeli na dość wyrównanym poziomie. Z racji ilości uczestników impreza jak najbardziej ogólnopolska. I to niewątpliwie cieszy.
Patrząc na tą imprezę z łódzkiego podwórka cieszy fakt, że w okolicach Łodzi odbyły się 3 udane imprezy modelarskie ( Zgierz, Tomaszów Mazowiecki i Łask ). Doskonałe warunki by młodzi wiekiem i młodzi stażem modelarze z Łódzkiego mogli zaprezentować swoje umiejętnosci.
Dla nieposiadajacych własnego środka transportu lokalizacja może być pewnym utrudnieniem.
W przyszłym roku jak się nic nie zdarzy będę już na imprezie z modelem. :D
Tak trzymać.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Przemysław Szymczyk » poniedziałek, 26 września 2011, 10:20

Dołączam się do podziękowań dla organizatorów i gratulacji wyróżnionym.
Podobał mi się profesjonalizm rejstracji zawodników, nadzór nad modelami podczas imprezy i ich wydawania po (czego zabrakło w Zgierzu w tym roku). Gdybym miał wymienić niedociągnięcia - raz to o czym wspomniał Wojtek (szkoda że nie organizatorzy nie wykorzystali rozwiązania z Tomaszowa, czyli karteczek informacyjnych przy wyróżnionych modelach - można by na nich dodatkoo wpisać autora pracy, to by załatwiło cały problem).
Dwa, to delikatne zamieszanie przy wycieczce do bazy lotniczej - załapałem się w ostatniej chwili, i to dzięki koledze, który zrezygnował z wyjazdu - pewnie były osoby które chciały jechać a się nie dostały do autobusu. Pewnie wynikło to z "wieku niemowlęcego" imprezy, na przyszłość lepiej napisać w informacji przed zawodami że liczba miejsc będzie ograniczona żeby uniknąć niepotrzebnych pretensji.
Miejsce zawodów bardzo urokliwe, choć trochę trudno było trafić ;)
Nie wiem czy fakt że zawody odbyły się na uboczu nie ograniczył doń dostępu osobom spoza kręgu modelarskiego, ale na to pytanie odpowiedź znają organizatorzy

Do zobaczenia mam nadzieję za rok! :)
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez K.Barcz » poniedziałek, 26 września 2011, 10:40

A tu nie zgodzę się z przedmówcą . Otóż do Bazy zabrali się wszyscy chętni, byłem z Darkiem kiedy podbiegł jegomość i zapytał czy mimo braku zapisywania się może zabrać się z nami . "DAWAJ ŚMIAŁO" padło krótkie i wszyscy pojechali. Mówię o drugim kursie. Pojechały nawet żony i dzieci organizatorów.
A zapisy trwały przy oddawaniu modeli. Z tym, że padło również kilka wcześniejszych propozycji telefonicznych i mailowych o wycieczkę do BAZY bez startu w zawodach. Trochę nie tędy droga , dni otwartych koszar są kiedy indziej tu obowiązywała zasada dla modelarzy, a zapisy to część obowiązkowa ze względu na warunki ochrony i tak wiele załatwił Darek bo gdyby ochrona chciała to lista na wyjeździe byłaby weryfikowana z dowodami osobistymi - takie procedury i koniec.
Pozdrawiam . Krzysztof Barcz
K.Barcz

Postprzez Przemysław Szymczyk » poniedziałek, 26 września 2011, 12:00

Skoro wszyscy pojechali, to ok :)
Oceniam z mojej perspektywy - podczas zapisów okazało się że jest tylko jedno wolne miejsce, i dla mojej dziewczyny już nie starczyło - gdyby nie rezygnacja jednego z kolegów to odszedłbym z kwitkiem, i pewnie nie próbowałbym już dostać się do autobusu.
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez K.Barcz » poniedziałek, 26 września 2011, 12:14

Pierwszy autobus faktycznie brał w/g rozpiski - drugi wszystkich chętnych, gdyż Darek obiecał , że każdy chętny zobaczy BAZĘ.
Wystarczyło zapytać organizatorów. Na pewno byłbyś pozytywnie rozpatrzony.
K.Barcz

Postprzez Przemysław Szymczyk » poniedziałek, 26 września 2011, 12:16

Cieszę się że żaden chętny nie został pominięty, bo było co oglądać (i w co wsiadać) ;)
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez Aleksander » poniedziałek, 26 września 2011, 12:32

Byłem w sobotę - również jak najlepsze wrażenie - zwłaszcza, że sala wystawowa była dość obszerna, modeli fajnych co niemiara, a i okolica szkoły bardzo malownicza, wokół starego dworku, nad stawem z łabędziem, przy pięknej jesiennej aurze. Małżonka/domowy fotograf nie mogła odżałować, że nie wzięła nowego "szkła", ale fotki są, muszę je tylko zgrać i zamieścić! Z rzeczy na "NIE" - znowu byliśmy (przynajmniej z mojego punktu widzenia) nierozpoznawalni - brak koszulek PWM-u (też zapomniałem) - szkoda, bo poza Kiidem i Artro219 nikogo nie rozpoznałem...

A co do chętnych - ja się nie załapałem na wizytę w bazie - trudno, może następnym razem...
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Artur Domański » poniedziałek, 26 września 2011, 15:39

Olo była masa znajomych, ale przemknąłeś jak błyskawica więc wielu nie mogłeś zobaczyć. Za rok na pewno się tam pojawię
Pozdrawiam
Artur
Artur Domański

Postprzez D. Jakubczak » poniedziałek, 26 września 2011, 17:44

Moi drodzy wszystkie uwagi przyjęte ale pamiętajcie o tym że zorganizowały to 4 (słownie cztery) osoby.
Czasami poprostu rąk brakowało.
Do Bazy zabrało się 100% osób które się zapisały.
Wyniki niebawem na forum.

Prosimy o zamieszczanie jak największej ilości zdjęć gdyż my z powodu natłoku zajęć mamy ich skromną ilość.

Jaszcze raz dzięki za pozytywne oceny.
Warsztat:B-2 1:72 Testors
D. Jakubczak

Postprzez K.Barcz » poniedziałek, 26 września 2011, 19:39

K.Barcz

Postprzez Stroju » poniedziałek, 26 września 2011, 20:39

Zestaw zdjęć mojego autorstwa, niestety nie miałem czasu na dokładne robienie zdjęć w pomieszczeniu więc są trochę na szybko z fleszem, ale że innych na razie mało jest to wrzucam:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

EDIT:
Dodatkowo jeszcze fotki mojego oblicza które mi zrobił Ostach przy rozdaniu wyróżnień, dla tych co mnie z wyglądu nie znają, zaciesz na gębie, pierwszy kurs z dyplomem:

Obrazek

I jeszcze uhonorowanie przez inowrocławiaków:

Obrazek

:mrgreen:
Stroju

Postprzez Ostach » wtorek, 27 września 2011, 08:31

Jeszcze fotki ode mnie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PIĘKNIE DZIĘKUJĘ ORGANIZATOROM ZA MOŻLIWOŚĆ ZROBIENIA TAKICH ZDJĘĆ:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wizyta w Bazie była dla mnie wspaniałym i ogromnym przeżyciem i za to Wam serdecznie dziękuję!
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez imek46 » środa, 28 września 2011, 19:06

Gratuluję udanej imprezy. Fajne modele na zdjęciach, ale jak widzę nauka nie idzie w las bo organizatorzy biorą sobie do serca ochronę modeli i wydawanie ich. Znam taką imprezę gdzie jest to robione od paru lat ;o) ;o) ;o) :D :D :D
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Aleksander » środa, 28 września 2011, 20:39

Dołożę kilka zdjęć w wykonaniu Izy - mojej "lepszej połowy" i fotografa domowego zarazem (tzn. nie takim dużym drobnoustrojem, tylko w znaczeniu "jednocześnie" ;o) )
Najpierw trochę "okoliczności przyrody", bo było pięknie!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz wstawa:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea