Rozpoczynam obiecany warsztat z modelem tytułowym Suzuki GSX1300R Hayabusa. Ponieważ startuję w klasie STANDARD będzie zrobiony PZP (bo musi...
Po zakupie wyglada to tak:

Malowanie przewiduję tak jak na okładce głównej. Producent umożliwia wykonanie w 3 wersjach/malowaniach. Oprócz tej, którą wybrałem są możliwe jeszcze:

Dla mnie niebiesko-srebrny jest najładniejszy i przede wszystkim będzie kolorystycznie ładnym uzupełnieniem dotychczasowej kolekcji.
Zawartość pudełka prezentuje się zacnie, jak to bywa u Tamiyi

Wszystkie ramki są na wysokim poziomie wykonania, mocowanie elementów przemyślane pod względem wypychaczy. Na szczególną pochwałę zasługują elementy ramy, a w szczególności jej malowanie/chromowanie. Imitacja aluminium jest na tak wysokim poziomie, że na chwilę obecną zastanawiam się czy nie zostawić jej w oryginale
Z założenia lubię modele "czyste", z bardzo delikatnym washem...
Pierwszym założeniem było zrobienie modelu nie wg kolejności instrukcji, a zaczęcie od etapu bardziej widowiskowego, czyli owiewek... Mając jednak na względzie konkurs oraz poprawność i merytoryczność relacji, będzie ona prowadzona "kropka w kropkę" zgodnie z instrukcją. Mam oczywiście nadzieję, że warsztat będzie dynamiczną dyskusją, a moje posty uzupełniane Waszymi spostrzeżeniami i uwagami.
To tyle tytułem przydługiego wstępu....