Normalnie buduje samochody sportowe i wyscigowe (glownie F1) ale tym razem z racji konkursu postanowilem sprobowac czegos nowego i mam nadzieje rowniez dosc oryginalnego. Oto moj pierwszy zawodnik w konkursie: Honda Monkey od Fujimi. Szukalem troche w internecie watkow z budowy lu galerii tego modelu ale nie udalo mi sie znalesc zbyt wielu relacji w 1/12 (Malpka w 1/6 jest dosc popularna).
Poczatkowo zastanawialem sie nad zbudowaniem malpki z pudla ale kiedy zajrzalem do pudelka (okazalo sie ze model ma blaszki od Ka models!) i na dodatek wyszperalem w sklepie dodatki od Hobby Design postanowilem troche bardziej zaszalec
Oto fotka mojego bazowego zestawu: model, blaszki i transfery KaModels oraz blaszki i lancuch Hobby design

Zaczalem od moim zdaniem najciekawszego elementu modelu - lancucha hobby design, zeby dodac mi motywacji
Wszystko fajnie ale... nie spodziewalem sie ze to bedzie takie zmudne haha

Po kilku godzinach:

Jak narazie tylko jedna strona lancucha jest w 90% skonczona... Sporo nudnej roboty ale juz teraz widac ze zdecydowanie bylo warto sie pomeczyc. Jak skoncze lancuch w 100% pokaze wam porownanie z oryginalem Fujimi
To narazie tyle
Pozdrawiam
Emil