Powodzenia dalej!
Popatrzę na fotki z tymi krzyżami.

posejdon napisał(a):Właściwie to wydało mi się nawet dziwne, że do tej pory te kolory nie wzbudziły kontrowersji. Nie są to żadne certyfikowane autentyki tylko moja swobodna interpretacja (jednak poparta dokumentacją). Nawet RLM 25 mieszałem na oko z żółtej i zielonej.
posejdon napisał(a):Każda z farb farb Vallejo Air, której użyłem do pomalowania modelu ma w nazwie skrót "US" . Chciałem, mniej więcej, osiągnąć coś takiego:

marco2607 napisał(a):Jest inaczej niż na zdjęciu ( plamki są z tyłu kadłuba), przód bez plamek ( te co są na modelu do zdecydowanej poprawki).
Nie piszę tego ze złośliwości ,ale w trosce o model i nakład pracy jaki wykonałeś. Sam wiesz ,nawet najlepiej sklejony model można popsuć malowaniem.

marco2607 napisał(a):Kibicuję Ci nadal.![]()
![]()
Georg01 napisał(a):co to jest za kolor w połączeniu z RLM 83 ? To zielony RLM 82 ? Wygląda mi to na angielski Dark Earth ze Spitfire lub Hurricana. ... tego koloru z modelu nie rozumiem zupełnie i jak dla mnie jest to katastrofa w Gibraltarze. Malujemy Bf 109K-4, a nie Hurricana. Przykro mi, ale jestem na nie
Georg01 napisał(a):Claes Sundin bardzo ładnie i profesjonalnie namalował ten samolot w układzie RLM 83/75, bo taki schemat ten samolot na 99 % miał.
marco2607 napisał(a):Jest inaczej niż na zdjęciu ( plamki są z tyłu kadłuba), przód bez plamek ( te co są na modelu do zdecydowanej poprawki).

marco2607 napisał(a):
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 16 gości