Jak-9T, Signum, 1:48 "Na luzie :)"

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Jak-9T, Signum, 1:48 "Na luzie :)"

Postprzez Kuba P. » niedziela, 16 października 2011, 22:15

Luźna, obiektywna opinia. Za duży jestem na prowokacje na forum.
Spójrz obiektywnie (np. lotki, krawędzie natarcia, poszycie sterów, pokrywy podwozia) to też to zauważysz.
Bez obrazy, ale koń jest jaki każdy widzi. I to nie są kwestie "odcieni kolorów"...
Kuba P.

Reklama

Postprzez Mecenas...Kolekcjoner... » niedziela, 16 października 2011, 22:25

Ok niech będzie mały kucyk.
Dla mnie jako odbiorcy i kolekcjonera model się podoba. Jasne nie jest to "absolut" ale nie można go nazwać "patykiem"
Pomalowany zacnie i z wyczuciem, ktore jest dobrze lub bardzo dobrze odbierane.
Wspomniałem o modelu bo w watku "Nowości" pojawił się składający Jak 3 i dalej była mowa o braku Jaków...
Mecenas...Kolekcjoner...

Postprzez Jacek Bzunek » niedziela, 16 października 2011, 22:56

Mecenas...Kolekcjoner... napisał(a):Wspomniałem o modelu bo w watku "Nowości" pojawił się składający Jak 3 i dalej była mowa o braku Jaków...

Tylko skala inna.
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać!
----------------------------------------------------------
Jacek Bzunek

Postprzez el Rozito » poniedziałek, 17 października 2011, 00:42

Napisałem "Na luzie". Kuba to jest kolejny mój "koń, który jaki jest każdy widzi", a kiedy zobaczymy absolutnie doskonałego źrebaka z Twojej stajni po raz pierwszy w galerii ? ... Ech, nie wiem , czy sens ma moja wypowiedź w stosunku do kogoś kto zarzuca mi brak umiejętności chociażby poskładania modelu, a sam nie pokazał żadnego gotowego. ... Nie no, nie mogę... Koń jaki jest każdy widzi, ale to Ty musisz przeelokwentnie przytknąć, że się potknął mimo, że dżokej na wstępie informował o kiepskiej kondycji fizycznej zwierzęcia.
Pozdrawiam, Michał.
el Rozito

Postprzez Kuba P. » poniedziałek, 17 października 2011, 02:41

el Rozito napisał(a):Napisałem "Na luzie". Kuba to jest kolejny mój "koń, który jaki jest każdy widzi", a kiedy zobaczymy absolutnie doskonałego źrebaka z Twojej stajni po raz pierwszy w galerii ? ... Ech, nie wiem , czy sens ma moja wypowiedź w stosunku do kogoś kto zarzuca mi brak umiejętności chociażby poskładania modelu, a sam nie pokazał żadnego gotowego. ... Nie no, nie mogę... Koń jaki jest każdy widzi, ale to Ty musisz przeelokwentnie przytknąć, że się potknął mimo, że dżokej na wstępie informował o kiepskiej kondycji fizycznej zwierzęcia.

Skoro "luz" to trzymaj dystans, poza tym to modelarstwo lotnicze, nie jeździectwo.
Jak masz lipny zestaw to nie podkreślaj jego wad taką budową, bo sam się podkładasz. Pokazać palcem czy sam wiesz o czym mowa i kończysz dyskusję?

Miłego dnia :)
Kuba P.

Postprzez Murek » poniedziałek, 17 października 2011, 10:48

Jak powstał "na zamówienie", umówiony zakres prac nie jest heroiczny 8-), a do tematu podszedłem na luzie (inaczej bym w tym przypadku nie dał rady).

Tak więc luuuz Panowie...

Myślę, że to powinno zakończyć niepotrzebną wymianę zdań o tematyce odchodzącej od modelarskiej.
Murek

Postprzez K.Y.Czart » poniedziałek, 17 października 2011, 11:13

Murek napisał(a):Myślę, że to powinno zakończyć niepotrzebną wymianę zdań o tematyce odchodzącej od modelarskiej.

Innymi słowy, po takim wstępie, jakim el Rozito zaczął prezentację galerii, reszcie (znaczy oglądającym) zostaje już tylko wystawianie laurek?

OKi. Proszę bardzo, oto moja: Jaki ładny, luzacko zrobiony samolocik z plastiku.

Czy taka subiektywna opinia mieści się lepiej w tematyce modelarskiej?

Zdrówka dla wszystkich

Krzysiek
K.Y.Czart

Postprzez Murek » poniedziałek, 17 października 2011, 11:50

K.Y.Czart napisał(a): Murek napisał(a):Myślę, że to powinno zakończyć niepotrzebną wymianę zdań o tematyce odchodzącej od modelarskiej.

Innymi słowy, po takim wstępie, jakim el Rozito zaczął prezentację galerii, reszcie (znaczy oglądającym) zostaje już tylko wystawianie laurek?

OKi. Proszę bardzo, oto moja: Jaki ładny, luzacko zrobiony samolocik z plastiku.

Czy taka subiektywna opinia mieści się lepiej w tematyce modelarskiej?

Się nie zrozumieliśmy. Jak autor napisał, że na luzie i ze nie poprawiał pewnych rzeczy (bo może klientowi to co dała fabryka odpowiada) to po co dzielić zapałkę na czworo? Jak się komuś podoba to pochwali, jak nie to napisze co i dlaczego, i po sprawie. Wątek nie jest już najnowszy a odżywa w dziwnym, złośliwym tonie.
Jak ktoś chce to i laurki może wystawiać, albo dyplomy, jest na forum fachowiec od tego rodzaju nagradzania prac ;o)
Murek

Postprzez kugelblitz » poniedziałek, 17 października 2011, 12:17

A co jest złego z krawędzią natarcia, może za słaby monitor mam lub wzrok nei ten co kiedyś ale nie widze tam nic specjalnego ?
Popatrzcie na jamniczka, wyturlał się z koszyczka
kugelblitz

Postprzez Pan_Cerny » poniedziałek, 17 października 2011, 12:35

Mi się podoba z dwóch powodów.
1. Bo to Jak.
2. Bo mam ten model i czeka na sklejenie.
Tymcza!
Marek
Mam zmienne IP i się tego nie wstydzę.
Pan_Cerny

Postprzez K.Y.Czart » poniedziałek, 17 października 2011, 13:01

Murek napisał(a):Się nie zrozumieliśmy.

Się obawiam, że masz rację.

Murek napisał(a):Jak autor napisał, że na luzie i ze nie poprawiał pewnych rzeczy (bo może klientowi to co dała fabryka odpowiada) to po co dzielić zapałkę na czworo?

Po to, by inni - być może - skorzystali w jakiś sposób na poznaniu opinii kogoś innego niż autor? Bo galeria, to również okazja do wymiany doświadczeń?

Murek napisał(a):... a odżywa w dziwnym, złośliwym tonie.

Złośliwym? Serio?
K.Y.Czart

Postprzez Murek » poniedziałek, 17 października 2011, 18:27

Powiem tak - autor modelu wyraźnie napisał, że model trudny, dużo rzeczy do poprawy, nie wszystkie jednak poprawił. Czyli zrobił model prawie prosto z pudełka lub jak kto woli w kategorii standard. Trudno go więc winić za takie rzeczy jak pokrycie sterów. Jeśli na modelu były by szpary, rysy po szlifowaniu, skrzywiona geometria, paprochy na farbie itp. rzeczy zawinione przez modelarza to należy na to zwrócić uwagę. Ale ja tego nie widzę, widzę ładny, miły dla oka model (nie plastikową zabawkę) :->
Murek

Postprzez Mecenas...Kolekcjoner... » poniedziałek, 17 października 2011, 19:54

Jacek Bzunek napisał(a):
Mecenas...Kolekcjoner... napisał(a):Wspomniałem o modelu bo w watku "Nowości" pojawił się składający Jak 3 i dalej była mowa o braku Jaków...

Tylko skala inna.

Skala inna to fakt.
Jeden drobny i prosty modelik a ile emocji, radości i dyskusj oraz wymiany poglądów dostarczył.
Mecenas...Kolekcjoner...

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli