Reflektor (tylko to wygrzebałem):

Jedyne co mi się nie podoba w modelu, ale to w modelu w ogóle, modelu Eduarda, a nie Twoim modelu. To za szeroki wiatrochron, przednia szyba. Jak w autobusie marki Jelcz.

Jaho63 napisał(a):Jedyne co mi się nie podoba w modelu Eduarda...
Georg01 napisał(a):Kolor żółty napisu niestety prawie niemożliwy. Rosjanie nie malowali niczego na żółto, ponieważ państwa osi miały kolor żółty jako element szybkiej identyfikacji. Wszystkie wraki w częściach znalezione np. w Finlandii i przechowywane do dzisiaj w liczbie kilkudziesięciu sztuk różnych samolotów nie mają ani grama żółtego na sobie. Wszystkie napisy srebrne, błękitne, szarobiałe, białe - tylko nie żółte. Bali się jak ognia żółtego.
Jacek Bzunek napisał(a):Georg01 napisał(a):Kolor żółty napisu niestety prawie niemożliwy. Rosjanie nie malowali niczego na żółto, ponieważ państwa osi miały kolor żółty jako element szybkiej identyfikacji. Wszystkie wraki w częściach znalezione np. w Finlandii i przechowywane do dzisiaj w liczbie kilkudziesięciu sztuk różnych samolotów nie mają ani grama żółtego na sobie. Wszystkie napisy srebrne, błękitne, szarobiałe, białe - tylko nie żółte. Bali się jak ognia żółtego.
Bardzo ciekawe-zakodowałem sobie bardzo dawno temu żółte końcówki kołpaków śmigieł 1 eskadry 1PLM.

posejdon napisał(a):Jak z nr 12 w czasie wojny
i ten sam Jak po jej zakończeniu
posejdon napisał(a):No nie!!!Idę do okulisty!....A już myślałem, że w tym internecie to poważni ludzie piszą
.

Jaho63 napisał(a):Śmigło rzeczywiście fajne, czasami było nawet mocniej odarte:
Jedyne co mi się nie podoba w modelu, ale to w modelu w ogóle, modelu Eduarda, a nie Twoim modelu. To za szeroki wiatrochron, przednia szyba. Jak w autobusie marki Jelcz.
Georg01 napisał(a):Jak przepiękny ! Wiem, że sam model wymaga sporo przeróbek, żeby zrobić prawidłowego Jaka ale z pudła i tak efekt jest wyśmienity !
Kolor żółty napisu niestety prawie niemożliwy. Rosjanie nie malowali niczego na żółto, ponieważ państwa osi miały kolor żółty jako element szybkiej identyfikacji. Wszystkie wraki w częściach znalezione np. w Finlandii i przechowywane do dzisiaj w liczbie kilkudziesięciu sztuk różnych samolotów nie mają ani grama żółtego na sobie. Wszystkie napisy srebrne, błękitne, szarobiałe, białe - tylko nie żółte. Bali się jak ognia żółtego.
Darek Trzeciak napisał(a):A mi te bananowe rynny kaemówMiro świetne to kamo Ci wyszło (szczególnie czarny).
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 14 gości