spiton napisał(a):Masz jakieś foty z okresu w którym byłoby widać z jakich materiałów powstał ??
Niestety w ferworze pracy

zapomniałem o robieniu zdjęć, a materiały to wszystko co miałem pod ręką tzn. fragmenty ramek wtryskowych, blaszka aluminiowa oraz drut miedziany o różnej średnicy.
GrzeM napisał(a):A napiszesz dokładnie, jak ci się udało zrobić te dziwaczne skrzydła?
Grubsze części skrzydła wykonane są z płytki polistyrenowej o grubości 1,5 mm którą po wyprofilowaniu i nadaniu odpowiedniego kształtu podkleiłem plastikiem 0,2 mm o szerokości pełnego wymiaru płata. Imitacja żeber to dur miedziany o średnicy 0,25 mm który po przyklejeniu zalałem szpachlówką w płynie i oszlifowałem.
Nie jest to idealne odwzorowanie rzeczywistego wyglądu (zwłaszcza w widoku od tyłu) dlatego cały czas próbuję wymyślić jakiś lepszy sposób wykonania tego elementu, tym bardziej, że przez niejakiego Shivadog i jego zdjęcia z Le Bourget zauważyłem u siebie objawy choroby o nazwie Caudron G-IV. Nie wiem wprawdzie jak szybko się ona rozwinie ale przypuszczam, że bez operacji się nie obędzie.
GrzeM napisał(a): może kiedyś się szarpnę na coś takiego:

Ooo… R-11, bardzo chętnie obejrzał bym model tego samolotu.