Musze przyznać, że ledwo nadążam z aktualizacjami w tym wątku
Do rzeczy, podwozie skończone, brakuje jedynie końcówki wydechu, którą zamontuję po założeniu kasty. Dzisiaj skończyłem hamulce, Piasty psiknięte X11 Chrome Silver a tarcze i zaciski XF56 Metallic Gray, nie naklejałem kalek na zaciski gdyż i tak zlałyby się z kolorem zacisków, zapuściłem za to te napisy czarnym i wygląda bardzo fajnie (czego na moich fotkach dostrzec się nie da

) Blaszki, które sobie zakupiłem zamocowałem taśmą dwustronną do wkrętarki i przejechałem je papierem ściernym co nadało im realistycznego wyglądu. Zaciski nie pomalowałem na żółto jak to jest w 911'stce gdyż nie mam ceramicznych hamulców (a właśnie w takim zestawieniu one występują). Było mi to też na rękę gdyż miałem mniej maskowania a ostatnio jestem leniwy. Podwozie zostało dodatkowo lekko złoszowane, głównie przy użyciu zeskrobanego z ołówka grafitu, który potem przetarłem sztywnym pędzlem po podwoziu. Efekt jest delikatny ale moim zdaniem trafiony, podwozie wygląda na lekko przykurzone. (w nadkolach nie ma srebrnego odkurzu, jest to syf który osiadł w między czasie)

We wnętrzu dodałem wspomniane wcześniej białe lamówki, fototrawione pedały, pasy, lewarek ręcznego i gałkę skrzyni biegów, siatkę na bagaże na tylnej półce oraz fototrawione blaszki wentylacji.

Pierwsze zdjęcie najlepiej oddaje kolor wnętrza.
Gotowe są także przednie wloty, chromowane chłodnice pomalowałem na czarny mat (z wyłączeniem odbłyśników mgielnych) a gratkę która przychodzi na wierzch na czarny semi gloss Tamiya. Kasta jest gotowa do malowania, linie są pogłębione a całość zmatowiona.