Jaho63 napisał(a):Oj tam zaraz "nie tego", po prostu ślepy jesteś.![]()
I nie rozmawiamy o kolorowane, którą wkleił Pik tylko tej z Lotnictwa. A tam jest koło jak od cyrkla zrobione.
Jednak w obliczu niestaranności w odtwarzaniu przez rysownika układu plam, oraz ewentualnego prawdopodobieństwa odtwarzania wyglądu Δ106 na podstawie innego rysunku Δ106 (np. tego od Pika) przyznaję Ci rację, że to może nie być zamalowany żaden element. OK?
Wojciech Perkowski napisał(a):... myślę, że stać Cię na więcej.
el Rozito napisał(a):Dziękuję i to jest moje motto, które popycha sprawy ciągle do przodu
MIRO napisał(a):Michał jesteś jedynym z nas, który pamiętał, że dziś jest nasze narodowe święto i warto je uczcić.
Samolot istotnie ładny i taki ... inny ale mógłby zostać w końcu ładnie wydany jako model. Dzięki.MIRO napisał(a):Zawsze kiedy widzę P.24 cieszę się, że powstał kolejny model pięknego samolotu. I to mi się podoba. Wielki plus!
Kurde, a myślałem, że są za ostreMIRO napisał(a):A treraz coś na minus. Po pierwsze granice kamuflażu są zbyt rozmyte. Owszem są inne dla każdego samolotu, ale zawsze są bardziej ostre, niż na Twoim modelu.
W greckich nie było, a nie w Tureckich tylko?MIRO napisał(a): Po drugie bocznych szyb w limuzynie za wiatrochronem nie było. Wiem, że trudno jest to odwzorować używając fabycznej owiewki, która ma grubość skorupy żółwia, ale to co zrobiłeś nijak ma się do rzeczywistości.
Takie dali w zestawie, a że znawcą nie jestem...MIRO napisał(a): I po trzecie te kokardy wyglądają, jak z innej bajki.
el Rozito napisał(a):Kurde, a myślałem, że są za ostreMIRO napisał(a):A treraz coś na minus. Po pierwsze granice kamuflażu są zbyt rozmyte. Owszem są inne dla każdego samolotu, ale zawsze są bardziej ostre, niż na Twoim modelu.ale OK w przyszłych Grekach się poprawię.
el Rozito napisał(a):[W greckich nie było, a nie w Tureckich tylko?MIRO napisał(a): Po drugie bocznych szyb w limuzynie za wiatrochronem nie było. Wiem, że trudno jest to odwzorować używając fabycznej owiewki, która ma grubość skorupy żółwia, ale to co zrobiłeś nijak ma się do rzeczywistości.
el Rozito napisał(a):Takie dali w zestawie, a że znawcą nie jestem...MIRO napisał(a): I po trzecie te kokardy wyglądają, jak z innej bajki.

Arcturus napisał(a):A propos kalkomanii, czy ktoś z Was dobierał kolor niebieskiej farby na greckie kokardy? Mam maski montexu i kusi ich użycie, jakoś nie umiem "postarzać" nałożonych kalek, malowanie powinno dać lepszy efekt. Nie mam wzorników farb, a jak jest z kolorami na monitorze każdy wie, dobierać w ten sposób to duże ryzyko. Najlepiej gdyby była to Pactra, Gunze abo inne akryle.

MIRO napisał(a):.. bocznych szyb w limuzynie za wiatrochronem nie było. Wiem, że trudno jest to odwzorować używając fabycznej owiewki, która ma grubość skorupy żółwia, ale to co zrobiłeś nijak ma się do rzeczywistości

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości