robert.bednarczyk napisał(a):Rocznik 64 - a więc jednak młodszego. Ja już w modelarstwo bawię się ok.34 lata. Zapewniam, że to hobby jest rewelacyjną formą zdziecinnieniaChciałbym być z Twojego rocznika
.Pozdrawiam gorąco. RB.
rastula napisał(a):robert.bednarczyk napisał(a):Rocznik 64 - a więc jednak młodszego. Ja już w modelarstwo bawię się ok.34 lata. Zapewniam, że to hobby jest rewelacyjną formą zdziecinnieniaChciałbym być z Twojego rocznika
.Pozdrawiam gorąco. RB.
czyli jeszcze 30 lat i osiagne taki poziom...
że to hobby świetne to oczywiście nie podlega, szczególnie ta tym forum dyskusji
dziecięciem będąc człowiek oczywiscie skleił kilka łosi czy czapli a nawet jakiegos wyzebranego u wujka ju 87 z zagramanicy ;-)
coś tam nawet człowiek pomalował ( chociaz pamietam że w składnicy harcerskiej raz tylko udało mi się nabyc kilka farbek humbrola i to błyszczących - jakże dziwnie wyglądał pomalowany nimi model)
no i jakis czas temu przy okazji zakupu gier towarzyskich postanowiłem pomalowac sobie figurki do Talismanu , Magii i Miecza - no i jeden pędzelek, drugi, kolejna farbka i tak niepostrzeżenia wpadłem jak śliwka w kompot militariów niemieckich![]()
xbox i wii poszły w odstawkę a ja niedosypiam i cos tam kleje, kleje, kleje
jedyny problem to istnienie takiego forum - bo człowiek patrzy nie bze podziwu na swoje dzieło a potem wchodzi tutaj i widzi jaką beznadzieję popełnił
pozdrawiam
Georg01 napisał(a):Bardzo ładnie zrobione Zero. Świetne obicia - bardzo realistyczne.
Uwaga na przyszłość - panel za głową pilota pod osłoną kabiny nie w kolorze kabiny ale w kolorze zielonym powierzchni zewnętrznych albo czarny. Panel przed oczami pilota pod wiatrochronem czarny. Tak wyglądają te panele na znalezionych i opisanych wrakach A6M5.
robert.bednarczyk napisał(a): Wiedza zgromadzona na etapie budowy modelu doprowadziła mnie do wniosku, że tylny panel pod osłoną kabiny powinien być w kolorze kokpitu - w zależności od producenta samolotu odmienny dla Mitsubischi lub Nakajimy. Dziś nie jestem w stanie dokładnie powołać się na moje ówczesne źródła, a co za tym idzie polemizować z Twoją tezą, zwłaszcza, że wydaje się ona poparta gruntowną wiedzą.
Artur Domański napisał(a):robert.bednarczyk napisał(a):........Chyba coś tutaj się nie przyłożyłeś. Przejście skrzydło kadłub.
Reszta jak najbardziej ciesząca oko

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości