F-104G starfighter revell 1/144

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

F-104G starfighter revell 1/144

Postprzez alphard » sobota, 26 listopada 2011, 01:54

Witam:)
Mam nadzieje, że z Waszą pomocą mój drugi model wyjdzie trochę lepiej niż ostatni "zlepiec"
na początek fotelik - pasy chyba nie do końca wyszły tak jak bym chciał;/
Obrazek
Obrazek
alphard

Reklama

modele polskich samolotów

Re: F-104G starfighter revell 1/144

Postprzez dewertus » sobota, 26 listopada 2011, 14:00

W takiej skali to pasy bym raczej namalował...
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Postprzez posejdon » sobota, 26 listopada 2011, 17:17

Też uważam, że powinieneś je namalować. Powinny mieć szerokość ludzkiego włosa a teraz fotel wygląda jak prezent gwiazdkowy - owinięty wstążką;o). Chociaż biorąc pod uwagę rozmiar elementu to i tak nieźle, że w ogóle ma jakiś kształt i nie jest w jednym kolorze. Popraw te pasy i dawaj dalej! :)
posejdon

Postprzez alphard » sobota, 26 listopada 2011, 19:22

tak też zrobie... po przymiarkach okazuje się ze fotel nie mieści sie w kabinie (to przez to, że pasy zostały zawinięte i podklejone pod fotel).
Mój model to odkładnie ten samolot:
Obrazek
ale chciałbym go zrobić w takim malowaniu(niestety nie mam odpowiednich kalek)
Obrazek

W sumie to za bardzo się tym nie przejmuje - ten jaki poprzedni model oraz zapewne kilka następnych traktuje jako modele szkoleniowe... czyli trzeba się wprawić w wycinaniu sklejaniu itp. może na święta zaopatrzę się już w bardziej odpowiedni sprzęt i wtedy popracuje nad czymś bardziej poważnie.

PS. w poradach dla początkujących brakuje wpisu o "plasterkach" jako podstawowe wyposażenie warsztatu :D
Obrazek
alphard

Postprzez alphard » niedziela, 27 listopada 2011, 23:06

Miałem wolny weekend wiec maleństwo już złożone, pomalowane :)... jakość zdjęcia nie powala ale już dziś nie dam rady więcej się przy nim bawić ... rewelacji nie ma bo szczerze mówiąc model (a raczej F-104)osobiście mi się nie podoba. do tego jeszcze wszystko malowane od ręki - przy maskowaniu pod taśmę zaszła farba więc musiałem poprawiać jeszcze raz;/.. teraz przydały by się kalki z trzema dziewiątkami i czarnym konikiem :)....

Obrazek
Obrazek
alphard

Postprzez alphard » niedziela, 4 grudnia 2011, 14:06

Hejka.
Składam obecnie kolejny model w skali 1/144 dokładnie Tornado IDS od Revella i mam pytanie czy ten kawałek zaznaczony na czerwono nie powinien być malowany na biało?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
alphard

Postprzez spiton » niedziela, 4 grudnia 2011, 15:20

To raczej cień. Zostaw ciemny.
spiton

Postprzez alphard » niedziela, 4 grudnia 2011, 15:57

Tak też chyba zrobię... w sumie to tak mały element, że z moimi zdolnościami pół samolotu pomalowane by było na biało :D
Obrazek
alphard

Postprzez alphard » piątek, 9 grudnia 2011, 00:07

Mam małe pytanie. Gdzie mogę dostać figurki w skali 1/144 "obsługa lotniska" ... ewentualnie czy są jakieś gotowe zestawy w stylu podnośniki do amunicji, wózki na amunicję czy cokolwiek co można by było umieścić na płycie lotniska?

Ps. czym dociążyć przód samolotu?? .. niestety dopiero po wklejeniu podwozia okazało się ze Tornado opiera się na tyłku - nie sądziłem że dorobione hamulce areo będą takie ciężkie ;/ (od taki błąd początkującego)
I na koniec jakieś foto modelu:P ... sorki za jakość ale robione telefonem może w weekend będę miał więcej czasu to cyknę coś aparatem w normalnych warunkach oświetleniowych.
Obrazek
Obrazek
alphard

Powrót do Lotnictwo - warsztat