spiton napisał(a):I jakie jest są wyniki na teraz ??

Corsair napisał(a):Czytam sobie te wypowiedzi i włos mi się jeży... Dyskusja wrze a ilu deklaruje się w stylu: "pomogę tachać stoły" ? Ludzie pamiętajcie , że organizacja takiej imprezy to ogromy nawał roboty zarówno fizycznej jak i umysłowej. Do tego dochodzi łagodzenie sporów, wysłuchiwanie sugestii (pół biedy jak zasadnych) itp. Każdy organizator chce by ci co przyjechali czuli się u nich jak najlepiej, ale często jest to ekwilibrystyka w czystej postaci. Do tego należy uwzględniać oczekiwania sponsorów. Wklepanie do komputera wszelkich danych, dochodzenie co autor chciał napisać (część kart startowych charakterem pisma nasuwa skojarzenia z receptą lekarską) tak by nie pokręcić tytułu pracy czy nazwiska.
Słuszną jest uwaga o wystawcach , którzy ewakuują się przed oficjalnym zakończeniem. Drugi dzień jest z reguły przeznaczony dla widzów. Częstym widokiem są ludzie, którzy wpadają zobaczyć wystawę przed obiadem , a jedyne co widzą do puste stoły. Musimy się zastanowić jaki cel przyświeca organizowaniu tego typu imprez. Czy jest to spotkanie towarzyskie czy idea propagowania modelarstwa. Ja osobiście z radością słucham głosów ludzi, którzy po takiej wystawie biorą model do ręki i starają się sami coś zrobić. Wtedy wiem że cały ten wysiłek ma sens. Dlatego należy wziąć pod uwagę fakt, że impreza kończy się o tej godzinie o której zaplanowali organizatorzy i postarać się dostosować.
Fotki modeli nagrodzonych.. Jest to technicznie wykonalne, ale ... jeden człowiek cały wieczór robi fotki, obrabia, układa w kolejności tak by wyświetlać po kolei, należy zorganizować odpowiedni projektor który pozwoli na wyraźną prezentację zdjęć w jasnym pomieszczeniu, lepiej sprawdził by się jakiś telewizor, ale ile musiał by mieć cali by był widoczny z końca sali ?... a podczas ogłaszania wyników taka fotka zaistnieje przez kilka sekund...i co najważniejsze nie może się zdarzyć tak by czyjaś praca nie została pominięta bo... Jednak na VII LSM postaramy się wziąć za bary z tym problemem i może uda się coś wydumać.
Z drugiej strony całą ta dyskusja pozwala ocenić jakie są zapotrzebowania w środowisku, co dodać czy też usprawnić. Proszę więc nie odebrać mojej wypowiedzi jako gmerania czy focha, ale jeśli ktoś zgłasza jakiś pomysł niech realnie oceni jakie są szanse jego realizacji, tj jak i za ile.
waran napisał(a):Corsair -dzięki za tego posta,widać że pisze to człowiek który jest przy organizacji imprez i wie co to pot![]()
Kaiser 88 -wiesz jaki krzyk by powstał gdybyśmy chcieli sprzedawać takie wejściówki,nie tędy droga,starczy podwyżek którymi karmi nasz "rzont"
Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości