Mam pytanie do znawców: skąd idea jednej białej ćwiartki u nasady kołpaka? Ma to jakieś potwierdzenie? Na zdjęciach widzę tylko czerń...
pozdr,

jachud3 napisał(a):skąd idea jednej białej ćwiartki u nasady kołpaka?
jachud3 napisał(a):Jak najbardziej wypada! Będzie większa motywacja![]()
Mam pytanie do znawców: skąd idea jednej białej ćwiartki u nasady kołpaka? Ma to jakieś potwierdzenie? Na zdjęciach widzę tylko czerń...
pozdr,
Slash napisał(a):jachud3 napisał(a):skąd idea jednej białej ćwiartki u nasady kołpaka?
Jeśli uciekł Ci wątek o pulsujących kołpakach to kawał ignoranta z Ciebie
Kuba P. napisał(a):Jeszcze jedna praktyczna rada - jeśli planujesz eksponować otwarty silnik, nie czytaj niżej. Jeśli zamierzasz model wykonać jako zamknięty, to nie wklejaj wcale silnika, zrób tylko przegrodę ogniową a osłony silnika sklej osobno i doklej cały gotowy nos. Pasuje idealnie tylko trzeba bardzo starannie spasować elementy nosa.
posejdon napisał(a):Wcale nie. Co wtedy z wydechem i ze sztywnością całości (ścianki elementów są dość cienkie i klejenie ich na styk może okazać się za słabe)? Pewnie, że można kombinować i wstawić do środka jakiś szkielet tylko po co?
posejdon napisał(a):Tym bardziej, że jest on (silnik) może i słabo ale jednak widoczny przez otwory karabinów (w Hasegawie mi tego brakowało - takie puste pudło).
Kuba P. napisał(a):Ok, jak w otwory na lufy karabinów wkleisz rurki, przez które wychodzą lufy a których w zestawie brak - okaże się nagle, że silnika absolutnie nie widać z zewnątrz

jachud3 napisał(a):Skleiłem ogon i przymierzyłem statecznik pionowy na sucho... chyba trochę za dużo miejsca na górze mi zostało
jachud3 napisał(a):Sklejony wlot powietrza do sprężarki. Na fotce dopatrzyłem się wielkiego "śladu po łączeniu form" więc zrobiłem taki u siebie z żyłki, jeszcze muszę go ładnie Debonderem po bokach potraktować i wyrównać wszelkie babole.
Kuba P. napisał(a):Nie nie, jest OK. Tak zostaw.
jachud3 napisał(a):Skleiłem ogon i przymierzyłem statecznik pionowy na sucho... chyba trochę za dużo miejsca na górze mi zostało![]()
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości