mate64 napisał(a):
Jedyne co mi sie nie podoba to te grudy na kołpaku przy łączeniu białego i zielonego
Kurde, mi też nie. Tak jakoś wyszło. Braki techniczne.
mate64 napisał(a):
Jedyne co mi sie nie podoba to te grudy na kołpaku przy łączeniu białego i zielonego
spiton napisał(a):mate64 napisał(a):
Kurde, mi też nie. Tak jakoś wyszło. Braki techniczne.
mate64 napisał(a):.. kleje bo sprawia mi to radość, kleje to co mi się podoba.![]()
![]()
K.Y.Czart napisał(a):mate64 napisał(a):.. kleje bo sprawia mi to radość, kleje to co mi się podoba.![]()
![]()
Kurde, wy to macie dobrze. A mnie i jeszcze paru innych nieszczęśników zmuszają do budowania to go co ONIsobie wymyślili. I w dodatku tak, jak nam każą. Z tego co wiem wszyscy z tego powodu cierpimy nieludzke męki, ale nie możemy nic zrobić, bo nas szantażują, torturują i znęcają się psychicznie i fizycznie.
Może Nowy Rok przyniesie wyzwolenie
mate64 napisał(a):Źle interpretujesz moje słowa. Walor historyczny ma dla mnie mniejsze znaczenie, dla ciebie większe. Żadne ONE ty nie grają roli.Dla mnie "torturą i szantażem" jest ścisłe trzymanie się waloru historycznego
![]()
spiton napisał(a):Krzysiek, kurde powinniśmy się trochę bardziej wspierać i starać się zrozumieć , że jako modelarze się różnimy.
spiton napisał(a):Co powinienem Twoim zdaniem zrobić ?? zaproponuj coś fajnego, a na pewno się zgodzę. Kiedyś rollingstones podpowiedział mi, żebym używał olei artystycznych, i to była świetna rada. Podpowiedział mi tez, żebym sobie kupił pigmenty miga. Jeszcze ich nie kupiłem, ale mam w planie. ROMAN wczoraj podszepnął to i owo i to były dobre podszepty.
Słowem jestem jak najbardziej otwarty na dobre rady.
K.Y.Czart napisał(a):ONI to "Lord Valdemort i zabójcy radości". Skoro nie poodajesz się dyktatowi "waloru historycznego", to co możesz wiedzieć o torturach i szantażu? O cierpieniu?
Dobra, pożartowaliśmy.![]()
K.Y.Czart napisał(a):ONI to "Lord Valdemort i zabójcy radości". Skoro nie poodajesz się dyktatowi "waloru historycznego", to co możesz wiedzieć o torturach i szantażu? O cierpieniu?
spiton napisał(a):Krzysiek, kurde powinniśmy się trochę bardziej wspierać i starać się zrozumieć , że jako modelarze się różnimy.
Z jednej strony jest model-cel naszej pracy. Z drugiej sama praca. Ja lubię szpachlowanie i piłowanie, lubię brudzenie. Czasem zaczynam model, tylko dla tego, że pociąga mnie przerobienie w nim jakiegoś fragmentu. I w ogóle jeszcze wtedy nie myślę o malowaniu. Lubię rzeźbić w plastiku. Lubię szpachlować i wygładzać powierzchnie. Kurde wiem, że nie jest to najczęściej spotykane zboczenie, ale trudno ,-)). A to, ze na koniec powstaje model "konkretnego" samolotu to taki smaczek, który czasem cieszy bardziej czasem mniej.
Ipkinss napisał(a):
Książkę Urbanowicza o jego przygodzie na P-40 przeczytałem jednym tchem.
Pozdrawiam
Ipkinss

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości