Planuję zbudować małą dioramkę obrazującą okres zdobywania przez Sowietów Wrocławia w '45 roku. W zamyśle ma to być scenka przedstawiająca Rosjan opijających kolejną potyczkę, rozbawionych widokiem smarkacza z Hitlerjugend i jego starszego kolegi, którzy prowadzeni są do niewoli.
Zgromadziłem 17 figurek, ale nie wiem czy wszystkie będą użyte.
Najpierw zestaw Dragona 6376. Główki z Horneta + różne nakrycia głowy z innych źródeł :-)

Kolejni to żywiczne produkty z Tank'a i Evolution Miniatures. W nich również zmieniłem główki.

Następni to również żywica - od lewej Alpine (planuję uzbroić go w MP 40) , Evolution i ostatni nieznany bo miałem go bez pudełka. Siedzący sołdat będzie miał parasol (jako zdobycz wojenną) :-)

Ostatnia grupka - pani pretendowała oryginalnie do kategorii 54mm ale skróciłem jej nóżki i stała się o wiele niższa niż jej stwórca planował. Koleś z rurami jest z Bravo6, następni z Evolution. Jeniec chyba z Warriorsa ale ręki nie dam sobie odciać bo leży u mnie już długo :-)

Teraz maszyna - Opel Blitz 1 tonowy z Wespe Models. Żywica sama w sobie jest OK, ale brakuje w modelu finezji i detali. Musiałem trochę podłubać żeby wyglądało to jakoś sensownie. Na pace będzie stał Dshk.

Na razie tyle - dzisiaj planuję podłubać przy Dshk. Mam nadzieję, ze jutro dam radę przedstawić dalszy ciąg.