IX Festiwal Bytom 2012 r.

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: IX Festiwal Bytom 2012 r.

Postprzez imek46 » niedziela, 8 stycznia 2012, 18:48

Może to i fajna rzecz tylko jak sobie to Marcin wyobrażasz po zakończeniu konkursu. Wtedy wszyscy się pakują i jak najszybciej chcą wyruszyć do domu. Przecież to będzie około 800 modeli. Może niech robią to w trakcie konkursu. Mają na to dwa dni.

Pozdrawiam Zbyszek.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Reklama

Postprzez Chrupek » niedziela, 8 stycznia 2012, 19:15

Zapewne nie każdy modelarz będzie chciał swoje modele obfotografować. Firma będzie w sobotę już od godziny 8mej. Godzinka na roztawienie i do dzieła. Nie chcemy pozwolić na zabieranie modeli ze stołów bo się zrobi takie zamieszanie, że będą poważne problemy. Wszystko przed nami. Zobaczymy jak będzie z popularnością tej nowinki. Może na miejscu coś wymyślimy aby każdy wyszedł zadowoly.
Marcin Chrupek Chruścielewski
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez S.G » niedziela, 8 stycznia 2012, 22:34

imek46 napisał(a):Może to i fajna rzecz tylko jak sobie to Marcin wyobrażasz po zakończeniu konkursu. Wtedy wszyscy się pakują i jak najszybciej chcą wyruszyć do domu. Przecież to będzie około 800 modeli. Może niech robią to w trakcie konkursu. Mają na to dwa dni.

Pozdrawiam Zbyszek.

Dlatego warto przywieść jeszcze modele lub nawet jeden model na wystawę pozakonkursową, wtedy będzie okazja i czas na zrobienie sobie takowej fotki. Model będzie sobie stał np. na stoisku PWM-u lub klubowym i będziemy mieli go dostępnego w każdej chwili, w przeciwieństwie do modeli wystawionych do konkursu, które niestety zostają uwięzione na pewien czas.
szymon grzywocz
IPMS SILESIA
S.G

Postprzez Sherman » poniedziałek, 9 stycznia 2012, 11:03

Czy do modelu wystawionego w Bytomiu można dodać informację (w formie wydruku na A4) ze zdjęciem oryginalnego pojazdu, oraz z zaznaczonym zakresem przeróbek (zdjęciami warsztatowymi)?
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 9 stycznia 2012, 11:08

Można
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez Sherman » poniedziałek, 9 stycznia 2012, 12:25

Dziękuję za info ;o)
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez imek46 » poniedziałek, 9 stycznia 2012, 12:50

S.G napisał(a):
imek46 napisał(a):Może to i fajna rzecz tylko jak sobie to Marcin wyobrażasz po zakończeniu konkursu. Wtedy wszyscy się pakują i jak najszybciej chcą wyruszyć do domu. Przecież to będzie około 800 modeli. Może niech robią to w trakcie konkursu. Mają na to dwa dni.

Pozdrawiam Zbyszek.

Dlatego warto przywieść jeszcze modele lub nawet jeden model na wystawę pozakonkursową, wtedy będzie okazja i czas na zrobienie sobie takowej fotki. Model będzie sobie stał np. na stoisku PWM-u lub klubowym i będziemy mieli go dostępnego w każdej chwili, w przeciwieństwie do modeli wystawionych do konkursu, które niestety zostają uwięzione na pewien czas.

Szymon chyba będę musiał ciężarówkę wynająć :D :D :D :D :D
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 9 stycznia 2012, 13:22

Z racji zawodu mogę zaoferować transport kolejowy :) wagon do wyboru do koloru :) :twisted:
Chrupek

Postprzez imek46 » poniedziałek, 9 stycznia 2012, 13:27

Tą obcję Marcinie mam na miejscu. Moja żona pracuje w PKP Cargo. :D :D :D :D
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Axel1st » niedziela, 15 stycznia 2012, 10:28

Pytanie do organizatorów:
W jakiej klasie startowej mam wystawić model lokomotywy w skali 1:87 ? Dodam, że jest to model plastikowy- revell.
Warsztat: Szyłka 1:35, T-55AM 1:35
Pozdrawiam Paweł Koseda
http://www.plasticscalemodels.blogspot.com

Grupa Modelarska Valkyria Grudziądz
https://web.facebook.com/grupamodelarskavalkyria/
Axel1st

Postprzez Chrupek » niedziela, 15 stycznia 2012, 11:41

Wszelki sprzęt kolejowy jeżeli nie stanowi części jakiejś dioramy proszę rejestrować w kategorii I czyli - wszystko inne co chcecie pokazać. Bez podziału na skale.
Marcin Chrupek Chruścielewski
Chrupek

Postprzez Axel1st » niedziela, 15 stycznia 2012, 13:28

ok, dzięki.
Warsztat: Szyłka 1:35, T-55AM 1:35
Pozdrawiam Paweł Koseda
http://www.plasticscalemodels.blogspot.com

Grupa Modelarska Valkyria Grudziądz
https://web.facebook.com/grupamodelarskavalkyria/
Axel1st

Postprzez Adrianowro » czwartek, 19 stycznia 2012, 22:40

Dobra mam pytanie i mam nadzieje że nie naruszę jakiegoś TABU modelarskiego :mrgreen:
Czy można do podstawki ( diorama ) przymocować karteczkę z napisem na sprzedaż ?
Niestety sprzedaż swoich "wypocin" to jedyna możliwość odciążenia budżetu domowego na dalsza działalność modelarską.
Prace były przedstawione na forum PWM..
Adrianowro

Postprzez Ostach » czwartek, 19 stycznia 2012, 23:42

Mnie by to nie zbulwersowało no ale nie ja organizuję konkurs. Na tej karteczce warto dać numer telefonu albo mail. Miałem kiedyś sytuację na konkursie, że ktoś akurat obok mnie komentował mój model; powiedziałem, że to mój to koleś chciał nawet żeby coś dla niego zrobić na zamówienie. W końcu nic nie wyszło.

Można też pomyśleć o czymś dyskretniejszym, np tabliczce na podstawce z nazwiskiem i mailem.
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez Adrianowro » piątek, 20 stycznia 2012, 00:06

Ostach napisał(a):Mnie by to nie zbulwersowało no ale nie ja organizuję konkurs. Na tej karteczce warto dać numer telefonu albo mail. Miałem kiedyś sytuację na konkursie, że ktoś akurat obok mnie komentował mój model; powiedziałem, że to mój to koleś chciał nawet żeby coś dla niego zrobić na zamówienie. W końcu nic nie wyszło.

Można też pomyśleć o czymś dyskretniejszym, np tabliczce na podstawce z nazwiskiem i mailem.

Dlatego wolę spytać - wolał bym żeby chetny odebrał osobiście niż wystawiac na allegro i dostać zawału przy przesyłce.
Adrianowro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea