Jak by tak jeszcze zorganizować jakąś grupę rekonstrukcyjną to byłaby bomba.
popieram w 100% lecz nie ma gdzie.
Jak by tak jeszcze zorganizować jakąś grupę rekonstrukcyjną to byłaby bomba.
rObO87 napisał(a):Jak by tak jeszcze zorganizować jakąś grupę rekonstrukcyjną to byłaby bomba.
...cars that were like wild ferocious animals.
JGucwa napisał(a):Sherman napisał(a):Już robo nie przesadzaj z tą odległością. Ja mam dalej na tramwajniż z RDA do MAK.
Wiesz, w dzisiejszych czasach MAK się źle kojarzy (najczęściej z Anodiną)![]()
![]()
.
rObO87 napisał(a):Fotki... A filmowanie będzie dozwolone?
Sherman napisał(a):Hm. A jak ktoś ma profesjonalny aparat to nie będzie mógł robić zdjęć?Wiem że zabrzmiało to głupkowato, ale powyższa wypowiedź mnie trochę przeraziła...
JGucwa napisał(a):Jeżeli będziesz robił zdjęcia dla gazety, albo robił film, który zostanie wyemitowany w TV, to wówczas jest to profesjonalizm. Jeśli posiadasz sprzęt profesjonalny, ale wykonujesz fotki, lub filmy na własne potrzeby, wówczas robisz to amatorsko.
...cars that were like wild ferocious animals.
Sherman napisał(a):Spition, na razie nic nie napisano o tym żeby trzeba było płacić za zrobienie zdjęć na festiwaluacz Twoja uwaga jest słuszna biorąc pod uwagę że fajnie by było aby relacja pojawiła się nie tylko w branżowych gazetach ale i w lokalnych
tematu profesjonalno-amatorskiego nie bd ciągnął żeby nie robić offtopa
rObO87 napisał(a):A jak umieszczę film na YT?
JGucwa napisał(a):Po ostatnich rozmowach (sprzed paru minut) ustaliliśmy, że wśród tradycyjnych kategorii pojawi się także kategoria VINTAGE. Nie będzie to jednak vintage w pełnym zakresie, ale ograniczony do podgrupy VIN-ORT.
Oznacza to, że wykonujemy modele sprzed 1985 r. prosto z pudła. Nie jest konieczne używanie oryginalnych kalkomanii (niejednokrotnie nie nadają się do użytku). Również malowanie pudełkowe nie jest obligatoryjne. Chodzi przede wszystkim o zachowanie formy. Dopuszczalne są drobne przeróbki, które tej formy nie naruszają, jak choćby zastosowanie igieł lekarskich, jako karabinów itp.
Oczywiście istniałaby możliwość wyboru modeli w tej kategorii spośród wszystkich wystawionych modeli, chcemy jednak uniknąć sytuacji, gdy nagrodę otrzymałaby osoba, którą (delikatnie mówiąc) drażni ten styl.![]()
![]()
![]()
Z oczywistych względów moje modele nie będą brały udziału w konkursie.
merlin_PL napisał(a): I juz miałem nadzieję , że Jarku zdecydujesz się na jakieś proste i czytelne rozwiązanie w przedmiocie kategorii VINTAGE. Niestety licho nie spało i pojawiło się znów nieostre sformułowanie , które daje duże pole do interpretacji. I juz pytam czy sformułowanie "drażni ten styl" oznacza, że ... .
spiton napisał(a):Miałem kiedyś fajne przemyślenia na temat kategorii.
Jak chcecie to się podzielę. Może to dobre miejsce by porozmawiać na temat kategorii... ?
Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości