Polish Wings No. 15 Spitfire IX pt. 2 1944-1946

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

Polish Wings No. 15 Spitfire IX pt. 2 1944-1946

Postprzez wyd_stratus » wtorek, 24 stycznia 2012, 17:40

Witam,
Ukazała się właśnie nowa książka:
Polish Wings No. 15 Supermarine Spitfire IX pt. 2 1944-1946
http://stratusbooks.com.pl/str/books/168.jpg

Więcej na stronie Stratusa: http://stratusbooks.com.pl/str/books.php?book_id=168
Jak zwykle w tej serii zdjecia, zdjęcia, zdjęcia ... i kolorowe profile.

Cena 56 zł
Pozdrawiam
Robert
wyd_stratus

Reklama

Re: Polish Wings No. 15 Spitfire IX pt. 2 1944-1946

Postprzez potez » wtorek, 24 stycznia 2012, 20:17

Kupione zapłacone :mrgreen:
no i moje ulubione pytanie w związku z nowym 2012 rokiem ( wszystkiego najlepszego) kiedy skończy się maraton oczekiwania na "Skrzydła Wolności"? :?:
Bo za chwilę to już chyba 5-leie (nie)wydania będziemy obchodzić :cry:
Wiem, wiem, wredny jestem :twisted:
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez wyd_stratus » wtorek, 24 stycznia 2012, 20:41

Witam,
potez napisał(a):Kupione zapłacone :mrgreen:
no i moje ulubione pytanie w związku z nowym 2012 rokiem ( wszystkiego najlepszego) kiedy skończy się maraton oczekiwania na "Skrzydła Wolności"? :?:
Bo za chwilę to już chyba 5-leie (nie)wydania będziemy obchodzić :cry:
Wiem, wiem, wredny jestem :twisted:

Pytanie jak najbardziej na miejscu.
Niestety autor, jako klasyczny perfekcjonista ciągle coś poprawia i znajduje nowe materiały, zdjęcia itp.
Wydawnictwo jest gotowe wydać książkę w takiej postaci jak jest, ale autor ciągle nad nią pracuje, poprawia, ulepsza ...
W związku z powyższym, nie jestem w stanie podać przypuszczalnej daty wydania.
Pozdrawiam
Robert
wyd_stratus

Postprzez RAV » wtorek, 24 stycznia 2012, 21:58

wyd_stratus napisał(a):Ukazała się właśnie nowa książka:

No, nareszcie, bo 3 modele czekają na dokumentację. A kiedy będzie część 16 o Spitfire'ach XVI?

wyd_stratus napisał(a):Jak zwykle w tej serii zdjecia, zdjęcia, zdjęcia ... i kolorowe profile.

A możeby tak zacząć dołączać kalki? Właśnie przez kilka godzin cmokałem nad Mustangami konkurencji. To już druga bezpośrednia konkurencja "Polskich Skrzydeł", nie zostawajcie w tyle...
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez wyd_stratus » środa, 25 stycznia 2012, 10:29

Witam,

RAV napisał(a):
wyd_stratus napisał(a):Ukazała się właśnie nowa książka:

No, nareszcie, bo 3 modele czekają na dokumentację. A kiedy będzie część 16 o Spitfire'ach XVI?

wyd_stratus napisał(a):Jak zwykle w tej serii zdjecia, zdjęcia, zdjęcia ... i kolorowe profile.

A możeby tak zacząć dołączać kalki? Właśnie przez kilka godzin cmokałem nad Mustangami konkurencji. To już druga bezpośrednia konkurencja "Polskich Skrzydeł", nie zostawajcie w tyle...

A dlaczego w tyle?
Zaproponowaliśmy kiedyś współpracę Techmodowi i kalkomanie wyszły. Może będzie to jeszcze powtarzane.
Jesteśmy wydawnictwem i raczej produkcja kalkomani (szczególnie gdy są wzorowane - kopiowane na publikacjach innych - co czyni jeden z naszych 'konkurentów') nie jest i nie będzie podstawą naszej działalności. Nie wszyscy chcą płacić za kalkomanie w książkach.

Pozdrawiam
Robert
wyd_stratus

Postprzez RAV » środa, 25 stycznia 2012, 15:23

RAV napisał(a):A kiedy będzie część 16 o Spitfire'ach XVI?

Odpowiedź na drugie pytanie dostałem mniej więcej taką, jakiej się spodziewałem ;o) Na pierwsze - żadnej. Pozwalam sobie zatem je ponowić.

wyd_stratus napisał(a):Zaproponowaliśmy kiedyś współpracę Techmodowi i kalkomanie wyszły. Może będzie to jeszcze powtarzane.

Zapowiedziane w PS kalki do MiGów-29 i -23 nie wyszły. Ale PWS-26 i Storcha doceniam i proszę o więcej (chociaż Storcha akurat nie kupiłem, bo ten samolot wolę w niemieckich barwach).

wyd_stratus napisał(a):Jesteśmy wydawnictwem i raczej produkcja kalkomani (szczególnie gdy są wzorowane - kopiowane na publikacjach innych - co czyni jeden z naszych 'konkurentów') nie jest i nie będzie podstawą naszej działalności.

Chyba Kagero i AJ-Press mogą powiedzieć to samo, a jednak kalki dołączają. Przytyku o kopiowaniu nie rozumiem i nie chcę wnikać w niesnaski między konkurentami. Wydaje mi się jednak, że jeśli w jakiejś książce lub gazecie ukaże się rekonstrukcja malowania, to wydawca nie może mieć za złe producentowi kalkomanii, że na jej podstawie wyprodukował kalki. Mógł sam zrobić to wcześniej... Gdyby uznać te pretensje za słuszne, to równie "nie fair" byłby modelarz, który na podstawie owej rekonstrukcji zrobiłby model (zwłaszcza przeznaczony do sprzedaży). Moim zdaniem byłoby to chore, ale kto wie, jakie wynaturzenia staną się normą pod wpływem nowych przepisów o prawach autorskich...

wyd_stratus napisał(a):Nie wszyscy chcą płacić za kalkomanie w książkach.

Nie wszyscy chcą płacić nawet za same książki. Ale to nie powód, żeby zaprzestać ich wydawania, nieprawdaż?
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez wyd_stratus » środa, 25 stycznia 2012, 16:35

Witam,

Spitfiry XVI będą w nastepnych PW, jeszcze w tym roku, pewnie zaraz po wakacjach.

Kalkomanie - każdy ma swoją wersję biznesu.

Kopiowanie - co innego robienie kalek na podstawie własnych badań, a co innego kopiowanie opublikowanego materiału przez innych. Jeżeli nie kopiowanie to jest to pójście na łatwiznę.

Książki są przecież dla modelarzy, żeby mogli robić modele.

Pozdrawiam
Robert
wyd_stratus

Postprzez Grzegorz2107 » środa, 25 stycznia 2012, 17:06

Każdy ma swoją wersję biznesu.
Można kupić las i dawać innym zarabiać na rżnięcie, albo kupić też tartak.
http://www.youtube.com/watch?v=JGVOtZjt ... age#t=358s

Popatrz co robią inni. Nie tylko w Polsce. To działa, a jeśli coś działa to warto naśladować i nie tracić tego wysiłku badawczego, który potem bezkarnie wykorzystują inni i na tym zarabiają.
Grzegorz2107

Postprzez wyd_stratus » środa, 25 stycznia 2012, 18:03

Witam,
Pozostanę jednak przy swoim i będziemy wydawać głównie książki, a kalkomanie też nam się udało już wydać.
A z tym lasem i tartakiem to nie jest dobre prównanie.
My jednak robimy nie deski a porządne meble, a kalki do drobny dodatek do tego.
Pozdrawiam
Robert
wyd_stratus

Postprzez ZIO BY NAITT » sobota, 28 stycznia 2012, 22:28

A ja z zupełnie innej beczki - jest jakaś szansa że dodrukujecie 8 zeszyt serii, bo usiłuję nabyć od dłuższego czasu a nawet na rynku wtórnym nie ma ...

PZDR
Pozdrawiam - Konrad Kozioł
WARSZTAT :
Dzieci + dom rodzinny w skali 1/1
ZIO BY NAITT

Powrót do Oferty sklepów i firm