Marek Naja napisał(a):Choć zgadzam się zupełnie z analogią filmową - zbudujemy sobie Misia...

Jaho63 napisał(a)::lol:
Dopisz Sebek jeszcze, że zrobiłeś lepszego ze śniegu po Rysami?
Jaho63 napisał(a):Wersja nr 2 ,-)) Jak uważacie , że za ostro, to jeszcze zmienię.(szkic):
erkamo napisał(a):"Najtrudniejsze to było ściąganie geometrii, bo praktycznie nie ma dokumentacji technicznej tylko z tego co mamy na zdjęciach no i z modelu, który wcześniej miałem sklejony."
To mniej więcej wypowiedź jednego z konstruktorów, czyli raczej wszystko jasne. Sciąganie geometrii faktycznie okazało się trudne (przynajmniej w przypadku stateczników), a reszta powstanie na podstawie zdjęć i modeli, najprawdopodobniej firmy Mirage, ew. Plastyk. Makieta będzie sobie stała na podwórku firmy, aby odwiedzający goście mogli przysłowiowo rzucić okiem, na to jak to kiedyś budowano.
Projekt o.k. wykonanie...sie zobaczy..
K.Y.Czart napisał(a):...
http://projekt-jakaz.strefa.pl/kontakt.html
iras67 napisał(a):Ciekaw jestem czy twórcy Hurricane widzieli na żywo to
"Najtrudniejsze to było ściąganie geometrii, bo praktycznie nie ma dokumentacji technicznej tylko z tego co mamy na zdjęciach no i z modelu, który wcześniej miałem sklejony."
K.Y.Czart napisał(a):iras67 napisał(a):Ciekaw jestem czy twórcy Hurricane widzieli na żywo to
O, to bardzo adekwatne porównanie przedsięwzięć. Coś jak syrena bosto i Rolls-Royce. Masz rację - bez porównania na korzyść RR. Właściciel syreny powinien albo rzucić się z mostu. Albo sprzedać krowę i kupić RR.
iras67 napisał(a): Nietrafione porównanie. Makiety, repliki w skali 1:1 to przedsięwzięcia dosyć skomplikowane i niestety wymagające dużo doświadczenia. Jeśli ktoś podejmuje się takiego projektu to niech nie robi tego na kolanie i oczekuje "ochów i achów "bo tak nie będzie.
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości