Wkleiłem burty kokpitu, pocieniając je i dodając elementy fototrawione z blaszki Eduarda. Trochę jest z nimi (blaszkami) roboty, bo niektóre nie pasują wielkością do wnętrza modelu - jakby były w większej skali.

Usunąłem elementy sterowania ustawienia stateczników, które były odlane na lewej ściance kokpitu i zastąpiłem je elementami fototrawionymi. Te smarki szpachli na krawędzi żywicy tylko tak straszą na zdjęciu. W rzeczywistości jest ok. Podkład pokaże.

Pasy okazały się za długie w stosunku do wielkości fotela. Musiałem je skrócić o jakieś 2 mm. Przeciąłem je przy klamrach, skróciłem, a następnie przykleiłem do fotela. 'Boczne' elementy mocowania pilota do fotela dokleję po pomalowaniu. Usunąłem również dźwignię z lewej strony i zastąpiłem ją miedzianym drucikiem. Ta oryginalna miała nadlewki i wyglądała, jakby ktoś wsadził pomiędzy fotel a trymer sękaty konar.

Zastąpiłem oryginaly orczyk elementami z blaszki Eduarda i miedzianego drutu.

Po przymierzeniu 'na sucho' podłogi kokpitu i złączonych połówek kadłuba pojawia się dość spora 'dziura' - tylne ścianki kokpitu nie dolegają ściśle do połówek kadłuba. Trzeba będzie to zaszpachlować. Spiłowałem zatem wzmocnienie za fotelem pilota, aby łatwiej było mi później wyrównać szpachlowanie. Spiłowany element zastąpię fototrawionym (który też musiałem przyciąć, ponieważ był za duży). Podobnie postąpię z włazem za fotelem pilota. Ta ścianka również wymaga korekty i szpachlowania.

Nie dysponuję zbyt dużą ilością materiałów, którymi mógłbym się podeprzeć podczas budowy kokpitu, aby odwzorować go w miarę przyzwoicie. Dlatego, jeśli coś jest źle umiejscowione lub brakuje jakiegoś rzucajacego się w oczy elementu to skorygujcie proszę. Poprawię jeżeli da radę.