Witam po przerwie. Widzę coraz mniejsze szanse na skończenie modelu w terminie, ale mimo wszystko walczę i będę próbował

Póki co kończę przygotowywanie części. Felgi miały wyraźnie jamki skurczowe na środku, więc zalałem je CA. Niestety na zdjęciach nie do końca to widać. w każdym razie zamiast jamki jest teraz równa powierzchnia pod kalkę:

Poza tym powalczyłem z fotelami. W oryginale nie wyglądają zbyt ciekawie, więc pociąłem ramkę , odpowiednio ją zeszlifowałem, a nadmiar z drugiej strony odciąłem skalpelem. Powstałe kawałki wkleiłem na obficie położony CA. Ostatnia faza to nałożenie na wszystko szpachlówki wymieszanej z CA. Na razie - po pierwszy szlifowaniu - wygląda średnio, ale i tak dużo lepiej niż to co proponuje Tamiya. Teraz na zmianę szpachlowanie ze szlifowaniem, żeby uzyskać zadowalający efekt.

Ponieważ, większych zmian w przygotowaniu części nie będzie ETAP I w relacji uważam za zamknięty. Możliwe, że pojawią się jakieś dodatkowe zdjęcia w dalszej części relacji, ale to bardziej informacyjnie

Czas na ETAP II - malowanie. Póki co tylko podkład i ewentualne poprawki, ale tymi ostatnimi nie będę Was zbytnio zanudzał... Na chwilę obecną większość części jest już w podkładzie: