BYTOM 2012

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: BYTOM 2012

Postprzez raptorf22 » poniedziałek, 27 lutego 2012, 09:29

Witam,
byłem tylko w sobotę, dość krótko bo ok 14.20 musiałm wracać do Poznania. Szkoda wielka, ale impreza bardzo mie się podobała, to jest prawdziwe modelarskie święto. W porównaniu do edycji z 2008 kiedy byłem ostatnio , w tej brakowało mi modeli lotniczych w skalach 48 i 72. Pancerka jak zwykle na bogato, choć przyznam że realizm niektórych był mocno dyskusyjny i odbiegał od zdjęć w galeriach.
Czy ktoś dysponuje wynikami w kategoriach lotniczych? będę wdzięczny za wstawienie.
raptorf22

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Mecenas » poniedziałek, 27 lutego 2012, 09:30

Organizatorzy festiwalu zaskakują mnie każdego roku podnosząc poprzeczkę - i tym razem odwalili kawał dobrej, ciężkiej, kapitalnej roboty. Przede wszystkim słowa uznania dla Olka, chłopaków z IPMSów i wszystkich tych, którzy zajęli się pracą fizyczną a bez których impreza nie mogłaby się odbyć. Jedyne co mi się nie podobało to postawa uczestników, którzy podczas rozdawania dyplomów i podziękowań wychodzili z sali - dyplom do łapy i w długą. Mało to musiało być sympatyczne dla osób, które stały przed widownią - a byli to organizatorzy! Dość średni dowód wdzięczności i uznania za ich pracę...

Całe trzy dni spędziłem na totalnym luzie gadając o modelach albo szacowaniu ryzyka operacyjnego banków i ubezpieczycieli, poznając ludzi, których do tej pory znałem jedynie z nicków. Forum dopisało frekwencją, palców mi brakło na rękach i stopach żeby policzyć... Mam nadzieję, że Iceboy, Slash i Tomek wybaczą mi, że w piątek prosto z samochodu zagoniłem ich do noszenia stolików i płyt OSB. :) Wybaczcie - wyższa konieczność.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez wredna_mandarynka » poniedziałek, 27 lutego 2012, 10:30

tutaj macie króciutką relację
http://www.youtube.com/watch?v=tfr_DoCo5l0
użytkownik nieaktywny :)
wredna_mandarynka

Postprzez tomek_chacewicz » poniedziałek, 27 lutego 2012, 10:44

KFS-miniatures napisał(a): ponownie ostatecznie nikt nie oprzypilnował odbioru modeli. o ile ci, którzy po uzgodnieniu z organozatorem zabierali modele nieco wcześniej byli rozliczani skrupulatnie z pokwitowań na modele, to potem cała reszta już nie

To ja widocznie trafiłem na jakiegoś nadgorliwca :-> bo zabierałem modele dość późno a musiałem pokazać wszystkie karteczki a numery startowe były dokładnie sprawdzane, tak to powinno wyglądać

Mecenas napisał(a):Mam nadzieję, że Iceboy, Slash i Tomek wybaczą mi, że w piątek prosto z samochodu zagoniłem ich do noszenia stolików i płyt OSB. :) Wybaczcie - wyższa konieczność.

Przynajmniej się nie nudziliśmy ;o)
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez Kaiser88 » poniedziałek, 27 lutego 2012, 10:53

_iceboy napisał(a):A teraz słowo dla wystawców i modelarzy - jeśli chcecie brać udział w tej imprezie, to może łaskawie dostosujcie się do grafiku i modele było by dobrze jednak zacząć zbierać po zakończeniu imprezy? A nie w trakcie, oraz podczas oficjalnych ceremonii...

A kto pozwalał zabierać owe modele?
Obrazek
Kaiser88

Postprzez alphard » poniedziałek, 27 lutego 2012, 10:57

wredna_mandarynka napisał(a):tutaj macie króciutką relację
http://www.youtube.com/watch?v=tfr_DoCo5l0

:)) fajnie, że w HD przynajmniej można coś zobaczyć.
Obrazek
alphard

Postprzez karambolis8 » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:05

Wrzuci ktoś link z warsztatem Kamila?
karambolis8

Postprzez Krystian Ciechowicz » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:07

Byłna wystawie piękny Dorchester Łukasza, zdobył coś ? Bardzo mu kibicowałem !!
Krystian Ciechowicz

BoB 2 miejsce

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:10

Kamilu wystawcy byli przez nas powstrzymywani od zabierania modeli. W rozmowie z jednym z nich usłyszałem, że pakuje wcześniej z przyzwyczajenia, że później będzie tłok na stołach, że musi się zmienić pokolenie. A jak zapytałem się jego syna, dlaczego się pakuje? To usłyszałem, że tata się spakował to, na co mam czekać. I jak tu prosić i apelować? Liczyłem na większe zrozumienie nas organizatorów, dlaczego tak postępujemy a nie inaczej. Od sprawdzania zgodności karteczek były osoby wewnątrz stołów. Niektóre wzięły sobie do serca słowa z odprawy, a niektóre nie koniecznie. Reasumują cała impreza ok poza małymi niedociągnięciami na sam finał. Następnym razem stoły już od godziny 11-tej otoczymy kordonem uzbrojonych po zęby doborowych oddziałów paramilitarnych i spróbujcie je wcześniej odebrać :twisted:
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez Mecenas » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:14

Chrupek napisał(a):Następnym razem stoły już od godziny 11-tej otoczymy kordonem uzbrojonych po zęby doborowych oddziałów paramilitarnych i spróbujcie je wcześniej odebrać :twisted:

Mieliście grupę ASG. Ustawić ich w środku i niech walą kulkami po łapach i modelach jak ktoś będzie chciał zabrać model wcześniej. Ja swój musiałem ratować w ostatniej chwili bo już chłopaki płyty zdejmowali z sąsiednich stoisk...
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez wredna_mandarynka » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:21

karambolis8 napisał(a):Wrzuci ktoś link z warsztatem Kamila?

niestety nie znalazłam nigdzie :( sama bym chętnie zawiesila oko :)
użytkownik nieaktywny :)
wredna_mandarynka

Postprzez Krystian Ciechowicz » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:27

wredna_mandarynka napisał(a):... sama bym chętnie zawiesila oko :)

Na Kamilu ... niezłe ciacho co ?
Krystian Ciechowicz

BoB 2 miejsce

Postprzez KFS-miniatures » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:32

Chrupek napisał(a):Kamilu wystawcy byli przez nas powstrzymywani od zabierania modeli.

no ja wiem, ze nawet jak by ludzi z kijami postawić przy stolach, to buractwo 'z przyzwyczajenia' też modele bedzie uparcie pakowało przed wyznaczoną porą. i nie jest moją intencją winić organizatorów za pszenno-buraczane zachowanie uczestników.
uwazam jednak, że niepotrzebnie pytałeś o powód ewakułacji modeli ze stołów. jako organizator miałeś swiete prawo zabronić im pakowania. wydaje mi się, ze w całej sprawie osobom pilnujacym stołow zabrakło stanowczości

Krystian Ciechowicz napisał(a): niezłe ciacho co ?

pączuś :>
Obrazek
KFS-miniatures

Postprzez Anioł » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:38

Impreza bardzo udana modelarsko i towarzysko.
Wykład Kamila bardzo fajny. Dwie godziny minęły jak z bicza strzelił. Wielkie dzięki za podzielenie się wiedzą.
Organizacja moim zdaniem jeszcze lepsza niż w zeszłym roku. Podobał mi się pomysł z oznaczeniem prac wyróżnionych pieczątką na karcie startowej i usprawnienie rozdania nagród.
Szkoda tylko, że zwiedzający nie zachowali ostrożności przy oglądaniu modeli. Dioramy Yantoma i Boozego niestety nie wytrzymały starcia z łapkami najmniejszych fanów modelarstwa, czy też torbami starszych widzów.
Pozdrawiam
Tomek A.
Anioł

Postprzez _iceboy » poniedziałek, 27 lutego 2012, 11:45

Kaiser88 napisał(a):
_iceboy napisał(a):A teraz słowo dla wystawców i modelarzy - jeśli chcecie brać udział w tej imprezie, to może łaskawie dostosujcie się do grafiku i modele było by dobrze jednak zacząć zbierać po zakończeniu imprezy? A nie w trakcie, oraz podczas oficjalnych ceremonii...

A kto pozwalał zabierać owe modele?

A jak nie napisane że nie można to oczywiście można ? - zwrot dla modelarzy.
Co do pozwalania i organizacji - akurat mój jeden model, został skrupulatnie sprawdzony z karteczką, ba nawet przeżyłem chwile grozy, bo myślałem że swoją zagubiłem w akcji.
_iceboy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea