Doszedłem do wniosku, że znajdę tu miejsce dla siebie i postanowiłem wystartować z tym "mikrusem".
Model już znany, omawiany chyba na wszystkich forach modelarskich, więc nie będę się o nim rozpisywać.
Plan jest taki, że ma powstać replika tego Zlinka:

Samolot z Aeroklubu Kujawskiego w Inowrocławiu, ze znakami SP-AEN w malowaniu z roku 1981. Zdjęcie zrobione na lotnisku Aeroklubu Łódzkiego w miesiącu sierpniu 1981, gdzie ten egzemplarz służył do nauki latania dla kursantów LPW II. Był samolotem grupy ósmej.
Zestaw obecnie wygląda tak:

Jak widać na zdjęciu, oddzieliłem ster kierunku i lekko przeszlifowałem powierzchnię kadłuba. To jedyne prace wykonane dotychczas i mam nadzieję, że ich niewielki zakres pozwala dopuścić model do konkursu
========================================================================================
Zamierzenia:
- malowanie jak wyżej z samodzielnym wykonaniem znaków rejestracyjnych i reklam
- otwarte drzwi kabiny
- pełne wyposażenie kabiny (blaszka do modelu Togi i trochę własnoręcznie)
- wychylone klapy i powierzchnie sterowe.
Usiłuję dokupić kalkomanię od modelu Togi ale chyba kupię cały model, bo w nim jest kalkomania do fabrycznego malowania, a model przyda się na części (gdyby coś nie wyszło).
Termin zakończenia konkursu jest dość odległy, więc jest nadzieja, że uda się w nim zmieścić
Pozdrawiam wszystkich uczestników i życzę powodzenia.