kugelblitz napisał(a):"Plasteline UHU " można kupićw marketach budowlanych (ale nie wiem czy w każdym), ja kiedyś w Liroyu kupiłem, sklepach dla plastyków, niektórych papierniczych.
A czy to jest polski produkt czy za granica też można go dorwać??
kugelblitz napisał(a):"Plasteline UHU " można kupićw marketach budowlanych (ale nie wiem czy w każdym), ja kiedyś w Liroyu kupiłem, sklepach dla plastyków, niektórych papierniczych.

Arcturus napisał(a):Jak malujesz wnęki kół i wewnętrzne ich osłony? Też mam Typhoona na warsztacie, a zdania co do malowania tych elementów są podzielone. Ja pooglądałem trochę zdjęć i wydaje mi się, że najczęściej były w takim kolorze jak dolna część płatowca, a golenie podwozia były w kolorze metalu, i tak zamierzam pomalować swojego. Robię też otwarte klapy i tu kompletnie nie ma informacji (zresztą nie widziałem fotki Typhoona z opuszczonymi klapami na ziemi), wiec chyba pociągnę je zielonym od kokpitu, żeby ożywić wygląd. Gratuluję dotychczasowych wyników i zazdroszczę rakiet (ja kupiłam zestaw car-door, i zawiera tylko bomby).
Adam napisał(a):Ja do malowania pasów na kadłubie proponowałbym postąpić tak. Zaznaczyć ołówkiem np. na górze i na dole kadłuba miejsca malowania pasów. Następnie cienką taśmą Tamijowską połączyłbym wcześniej zaznaczone miejsca. Przestrzeń, która ma być niemalowana zamaskować maskonem. Po nałożeniu jednego koloru podobną metodą maskujemy tę część, która ma być niemalowana. Moim zdaniem im cieńszą taśmę użyjesz tym lepiej powinna się ułożyć.
Adam
skusz napisał(a):Dlaczego najpierw czarny? Może być ciężko białym teraz pomalować.
nariman napisał(a):Nie wiem dlaczego, ale białą farbą jakoś ciężko się maluje, słabo się lepi, słabo kryje, słabo w ogóle z areo wylatuje

Jacek Bzunek napisał(a):Dziwna kolejność-malowanie kołpaka przed wycięciem z ramki.
nariman napisał(a):-Tatku nie zapomnij podziękować panu Adamowi za podsunięcie pomysłu z pasami na kadłub
-Nie zapomne
Dzięki za ten pomysł z pasami panie Adamie![]()
Pozdrawiam.
Proszę bardzo.![]()
Wstyd miże dopiero teraz się odzywam, ale w mniędzy czasie miałem remont mieszkania, kupę wyjazdów służbowych i musiał umknąć mi ten wątek.
Adam.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości