Potrzebuję małej pomocy:
właśnie rozpoczynam przygodę z fototrawionymi dodatkami w postaci lufy RB Model nr 35B102.
Ponieważ nie ma do niej instrukcji jako takiej (tylko zdjęciowy poradnik na stronie producenta), nie jestem do końca pewien co do jej budowy i konstrukcji.
Lufa ma otworki montażowe na takie blaszki usadowione wzdłuż niej - OK:

Blaszki będą pionowo u góry ale tu pierwsze "ale": mój egzemplarz ma również takie otworki u dołu lufy.
Są one trochę płytsze i szersze niż te właściwe. Wygląda mi na to, że przy produkcji ktoś się pomylił z doborem śr.wiertła, nawiercił punkty, zreflektował się i potem zrobił poprawkę po drugiej stronie.
Ale może się mylę i tak powinno być - wie ktoś?
Dodatkowo zbija mnie z tropu kolejna fotka producenta:
na powyższej widać, że opaski są łączone u góry lufy, tutaj:

widać opaski od dołu, ale i otworki są, czyli jednak wychodzi, że są otwory u dołu i na górze. Jeśli tak ma być, to do czego one służą w prawdziwej lufie?
Na koniec, jeśli ktoś ma zdjęcia tej lufy po złożeniu (może być po malowaniu), to będę wdzięczny za podesłanie, bo i z dokładnym umiejscowieniem tej nakładanej, mosiężnej tulejki nie do końca jestem pewien. Podobnie z tymi czterema półmilimetrowymi kropeczkami oraz dwoma półtoramilimetrowymi kwadracikami - w lewym rogu blaszki na zdjęciu poniżej:

Ech, ależ problemy, strach pomyśleć, co będzie, jak jakiś zestaw Voyagera wyciągnę

.