Moderator: xenomorph

ewpiga napisał(a):Niby tak tyle, że niestety było już tyle tego, a w mojej opinii coś co już było i zdążyło się opatrzyć nie prowokuje
Tomek Hejmo napisał(a):Bo różowy był Land Rover a nie Jeep.

ewpiga napisał(a):mnie ogranicza tylko i wyłącznie moja koordynacja czyli fakt, że nie mogę wejść na drzewo i robić z niego zdjęć.
ewpiga napisał(a):Kto zrobi to pierwszy raz, ten stworzy jakąś "oryginalność"
shivadog napisał(a):Jak to?
shivadog napisał(a):Coraz mniej jest oryginalnych "oryginalności".
shivadog napisał(a):Tak, przy okazji, wydawało mi się, że kończysz, z militarnymi rozbitkami?

spiton napisał(a):Dodam, że oryginalność jest ostatnio strasznie przeceniana.
ewpiga napisał(a):Do tego co napisałem, to ogranicza mnie również brak drabiny.
ewpiga napisał(a):Na prośbę „młodego” tutejszego kolegi zapuszczam tę relację.
shivadog napisał(a):W modelarstwie (redukcyjnym) ciężko o oryginalność, bo w dużej mierze bazuje na naśladownictwie rzeczywistości, więc pole na kreacje jest relatywnie niewielkie.

ewpiga napisał(a):shivadog napisał(a):W modelarstwie (redukcyjnym) ciężko o oryginalność, bo w dużej mierze bazuje na naśladownictwie rzeczywistości, więc pole na kreacje jest relatywnie niewielkie.
Jeżeli chodzi o modelarstwo to możliwości tworzenia modelu i sposobu jego prezentacji są przeogromne.
Trzeba zapytać wprost co ogranicza "modelarza" jego kreatywność ?
Moim zdaniem - aktywność twórczą ogranicza: strach, stereotypy myślowe, brak umiejętności technicznych do zrealizowania pomysłów
( chociaż to akurat nie jest ograniczeniem w myśleniu twórczym, dotyczy tylko procesu realizacji)....jak mi się jeszcze coś nasunie to napiszę...

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości