Murek napisał(a):Kup sobie jedną farbę, kosztuje swoje ale się opłaci - Gunze Super Metallic
karolkonw napisał(a):Murek napisał(a):Kup sobie jedną farbę, kosztuje swoje ale się opłaci - Gunze Super Metallic
Dokładnie tak! a czy wiele kosztuje? przy rozcieńczaniu 1:1 (prawie) nie wychodzi znowu tak źle:) ( to jest tzw racjonalizowanie zakupów)
pik napisał(a):Koszt farby nie jest żadnym problemem, szczególnie jak robi się Tamiye z dodatkowym arkuszem kalkomanii, o nakładzie pracy nie wspominając. To raczej sprawa zbyt małego doświadczenia jeśli idzie o użycie metalizera, a może malowania aero w ogólności?
W każdym razie dzięki za sugestię - na pewno sięgnę po wspomniane Gunze przy okazji budowy kolejnego samolotu w NMF!
Murek napisał(a):Doświadczenie jest do zdobycia, najważniejsze żeby powierzchnia była dobrze przygotowana. A Supermetallic jest jakby połączeniem metalizera i zwykłej farby - daje bardzo ładną metaliczną powłokę ale trzyma się nieporównywalnie lepiej od innych metalizerów i nie jest taki podatny na ścieranie (przy częstym dotykaniu na przykład)
Ja nerwowy nie jestem, a za wszystkie uwagi i sugestie jestem wdzięczny. Tematem metalików jestem żywotnie zainteresowany, bo jak widać w tej kwestii muszę dokonać poprawy, także nie ma mowy o zaśmiecaniu.bo Kolega pik się będzie denerwował, że mu temat Mustanga zaśmiecam jakimiś farbami
pik napisał(a):Ja nerwowy nie jestem, a za wszystkie uwagi i sugestie jestem wdzięczny. Tematem metalików jestem żywotnie zainteresowany, bo jak widać w tej kwestii muszę dokonać poprawy, także nie ma mowy o zaśmiecaniu.bo Kolega pik się będzie denerwował, że mu temat Mustanga zaśmiecam jakimiś farbami
Farba o kodzie SM-01 na stronie gunze ma nazwę "Super Chrome".
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości