cris napisał(a):Przykro mi Jaho ,ale właśnie między innymi dla tych kalek kupiłem ten model
Spoko, na szczęście nie jest już taki trudny dostęp do tych kalek. Ale to jak planujesz przeskoczyć kwestię statecznika?
cris napisał(a):Przykro mi Jaho ,ale właśnie między innymi dla tych kalek kupiłem ten model
zegeye napisał(a):
A mógłbyś podać które to wymiary są błędne w modelu Hasegawy? Podstawowe czyli jak mniemam rozpiętość dlugość kadłuba itp? Jaka jest różnica wg ciebie w stosunku do tego co powinno być?

No i prawidłowo - mimo podobnej nazwy samoloty zdecydowanie się różnią konstrukcyjnie (średniopłat vs dolnopłat), o innych wyraźnych różnicach nie wspominając (np statecznik pionowy).Model 21 jest przecież przeróbką 11, a jak postawię sobie Tamiyę typ 11 i Hase typ 21 to wyglądają jak dwa rożne samoloty a nie przekonstruowany 11
No to quiz: znajdź różnice w przedstawionych sylwetkach! A może mniej będzie roboty z wykazaniem podobieństw???na zdjęciach widać, że to ten sam samolot, przekonstruowany w konkretnym aspekcie a nie całościowo przerobiony

Jaro_Su napisał(a):Powiem tak na zdjęciach z epoki różnią się o wiele mniej niż postawione obok siebie modele Tamii i Hasegawy...
Jaro_Su napisał(a):Skrzydła i ogon - tak, reszta wprawdzie nie jest do końca taka sama, ale na zdjęciach widać, że to ten sam samolot, przekonstruowany w konkretnym aspekcie a nie całościowo przerobiony.....

Trochę mnie zachęciła do kupna tego modelu (21 Aoshimy) ale zdobyć go będzie trudno
Jaro_Su napisał(a):Tak na poważnie fajna ta dyskusja o modelu, którego na razie niema, przynajmniej pod szyldem "Kopro", natomiast stara Aoshima jest prawie niedostępna.... .... po ze szperania internetu raczej nie widać, aby Kopro nawet coś takiego zapowiadało.....
Czyli modelu ni ma, ale dyskusja fajna.....
Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości