Chevy Stepside Pickup Revell/1:25

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Chevy Stepside Pickup Revell/1:25

Postprzez Adas' » piątek, 20 kwietnia 2012, 21:23

Ahoi!

Piatek, 22.00, uracze was czyms... Specjalnym. Mam bardzo duzo na glowie, dlatego zrobilem sobie przerwe w warsztacie, ale moge nadrobic pare galerii. Na poczatek jak zwykle bajka.

Otoz pare ksiezycow temu bylem zagorzalym pancerniakiem i nie predko mi bylo do czegos innego, az pewien kolega zbudowal rat roda, ale nie tak jak ja bym sobie tego "zyczyl".
Oswiecilo mnie. Sam pomysl uzycia brudzingu z czolgow na aucie byl dla mnie wtedy czyms nowym, ale i budowa wraku, czy styranej maszyny chodzila mi mocno po glowie (nie spotkalem sie wtedy z takim czyms), tym bardziej ze techniki brudzenia, zuzycia, preshadingu, suchego pedzla, washow itd. w tamtym czasie nie przeplataly sie jeszcze przez rozne dzialy modelarstwa i postanowilem ze zrobie cos "nowego" co zaskoczy kolezkow z innych dzialow. Bylem wtedy przez pare lat dosc aktywny w jakims klubie, i jezdzilem na wystawy, ale raczej stricte militarne, i cywilow wcale nie ogladalem. Denerwowalo mnie ze "ich" modele sa o wiele wieksze, a tak slabo zmontowane, wydawalo mi sie ze militarka byla wtedy o lata swietlne przed normalka...

Tak czy siak poszedlem do pierwszego lepszego sklepu ktory prowadzil bardzo skromne ilosci cywili, i kupilem najtanszy wtedy model, absolutnie nie baczac na to jaki, z czego, od kogo, polazlem do domu i zmontowalem wedle skrzetnie wydumanego planu, nie mowiac nikomu ani slowa, i pokazalem dopiero zdumianym cywilom na IPMS w Belgii jakies 8-10 lat temu. Malo tego, dla draki zglosilem do konkursu i wygralem nim 1 miejsce w kategorii pojazdow cywilnych, oraz 10 minut pozniej rownierz "Best of Show". Potem jeszcze pare pierwszych miejsc w Holandii i Niemczech... Nawet artykul w niemieckim miesieczniku ModelFan...

Co ciekawe, pomimo tak wysokich lokat model ma pare bledow ktore kiedys mnie nie denerwowaly (albo nie wiedzialem), ale ktore dzis widze, np miejsce na gaznik powinno wygladac inaczej, niektore dziury powinny byc calkiem gdzie indziej (prawdziwe auta tego typu rdzewieja w innych miejscach), wycieraczki sa fe itd.

Sam model to Revell, o ile pamietam bardzo sympatyczny w klejeniu, podloga paki z balsy, pare dodatkow i juz.

Jak mowilem, model ma pare lat na karku, ale jest dla mnie "historyczny" dlatego nigdy nie poprawialem niedociagniec...

Zycze milego "paczenia".

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zycze milego wieczoru, i wspanialego weekendu.
Adas'

Reklama

Re: Chevy Stepside Pickup Revell/1:25

Postprzez Przemek - MaXus » piątek, 20 kwietnia 2012, 22:42

Charakterne autko.
Wykonanie leciwe ale mimo tego trzyma klimat. Jak na "tamte" lata, faktycznie, musiało robić wrażenie.
Podoba mi się pomysł z jabłuszkami.
Przemek - MaXus

Postprzez marshall6 » sobota, 21 kwietnia 2012, 01:39

Faktycznie trzyma klimat, a te jabłka na pace już go totalnie dobijają, trochę smutno się robi na widok klasycznego wraka. Bardzo dobry model. Widać ślad po wypychaczu na kierownicy ale co tam, pewnie jesteś tego tutaj najbardziej z nas świadomy i jak postanowiłeś nie poprawiać baboli bo chcesz zostawić model w stanie "oryginalnym" to jest jak najbardziej OK. 10 lat temu to musiał być czad wyskoczyć na forum z takim modelem, dzisiaj też robi wrażenie, piękny jest. Urzekła mnie ta praca :) Jeszcze jakby trochę luftu uszło z opon ...ahhh :mrgreen:
Horsepower sells cars, torque wins races.
marshall6

Postprzez Adas' » sobota, 21 kwietnia 2012, 09:15

Byl to moj pierwszy cywil... 10 lat napewno ma, raczej wiecej. Szukam tej gazety gdzie byl zeby mniej wiecej wiedziec kiedy dokladnie. Pracuje ponad szesc lat, przedtem byly studia, kupilem jeszcze jak w Niemczech byly Marki...

Ale mowie, jakas wartosc historyczna jest, dzis zbudowal bym calkiem inaczej...
Adas'

Postprzez zmorka » sobota, 21 kwietnia 2012, 12:39

Efekt postarzenie super, a czy był warsztat ?? Bardzo mnie ciekawi jak to wszystko zrobiłeś ?
zmorka

Postprzez Macio4ever » sobota, 21 kwietnia 2012, 13:56

Fajny "złomek" :)
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez Adas' » sobota, 21 kwietnia 2012, 21:52

zmorka napisał(a):Efekt postarzenie super, a czy był warsztat ?? Bardzo mnie ciekawi jak to wszystko zrobiłeś ?

A poczytaj te dwa slowa ktore nastukalem, to sie dowiesz...
Adas'

Postprzez Mecenas...Kolekcjoner... » sobota, 21 kwietnia 2012, 22:13

Rewelacja!!!
Mecenas...Kolekcjoner...

Postprzez daddycustomizer » niedziela, 22 kwietnia 2012, 10:41

Niesamowicie zrobiony model, czasem można zobaczyć takie w amerykańskich filmach. A na pewno, wrażenie jakie robił kiedyś jest nie do wyobrażenia, ale w tej chwili robi też nie małe zamieszanie.Widać że pancerka jest dobrą rozgrzewką przed cywilami. :lol:
daddycustomizer

Postprzez Adas' » niedziela, 22 kwietnia 2012, 11:31

Eeeetam od razu niesamowicie. Na dzien dzisiejszy jest tylko taki sobie, pelen bledow i niedociagniec ktorych juz wtedy nie powinno byc na modelu...

Znalazlem gazete:

Obrazek

Wrzesien 2004. Ale poszukalem tez dzbanka z IPMSow w Belgii gdzie auto bylo pokazane pierwszy raz, na medalach jest napisane 2002. Takze dyche ma. Niezle.
Adas'

Postprzez spiton » niedziela, 22 kwietnia 2012, 13:45

Klasa !!
spiton

Postprzez Copycat » środa, 2 maja 2012, 07:21

I to mi się podoba.
Copycat

Postprzez cinek9913 » niedziela, 6 maja 2012, 19:11

Skoro już odkopano temat to zadam pytanie.-Z jakiej tektury zrobiłeś ten karton? Czy to tylna okładka bloku technicznego?
cinek9913

Postprzez Adas' » poniedziałek, 7 maja 2012, 12:36

A z jakiegos papierka. Nie pamietam, paczka od papierosow albo co to bylo. Jest dosc cienki, takze okladka od brystolu chyba nie...
Adas'

Postprzez SHERMAN222 » niedziela, 24 czerwca 2012, 21:08

prze...ładny!
Rdza i wgniecenia+anatomia cywili http://www.accidenti-a-me.com/
trochę zdjęć : http://www.panzerpunkt.info/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=InRDF_0l ... re=related
☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭
SHERMAN222

Następna strona

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli