6 Inowroclawski Konkurs Modelarski 20-22.04.2012

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: 6 Inowroclawski Konkurs Modelarski 20-22.04.2012

Postprzez Hobby » czwartek, 26 kwietnia 2012, 10:47

To ja też zacytuję z innego forum:
Kamil... napisał(a):
SKAYRAIDER napisał(a):Kamilu, masz rację że jestem uczulony na Inowrocław, ale w sensie oceny modeli
nic poza tym.

marek, nie wygłupiaj sie. ja nie bywam na wielu imprezach modelarskich, ale na kazdej, na której widziałem cieboe całą sobotę sie zawsze zastanawiałes czy ktos z inowrocławia cos dostanie, a całą niedziele przezywałes (w zaleznosci od tego czy ktos z inowrocławia cos dostał czy nie) czy dogadali się z sędziami czy tym razem było uczciwie.
kazdy wątek o polskiej imprezie, w którym aktywny udział biorą członkowie ismr na tysiac procent doczeka sie paru twoich ostrych wystąpien deprecjonujących jak nie całą impreze, to przynajmniej poczynania inowrocławskiej ekipy.
to jest w najlepszym razie nerwica natręctw, o ile nie obsesja..
Niech Cię nie zraża myśl moja prosta, smutny efekt reform szkolnictwa.
Obrazek
11 Inowrocławski Konkurs Modelarski 22-23 kwietnia 2017
Hobby

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez wuen » czwartek, 26 kwietnia 2012, 11:00

Krzychu126 napisał(a):wuen mogę ci podać wyniki w cywilach :D
Osobowe senior:
Miejsce pierwsze Chevrolet Nomad
Obrazek

Miejsce drugie Honda S2000
Obrazek

Miejsce trzecie Ford F-150
Obrazek

Osobowe junior:
Wiem jedynie że pierwsze miejsce zdobył Peugeot 206 WRC 1:43
Obrazek

Moje subiektywne odczucie jest takie, że modele w klasie cywili oceniali modelarze zajmujący się pancerką...
To dla nich najważniejsza jest rdza i odpryski farby - mniejszą uwagę zwracają na jakość malowania i zdetalowanie modelu - bo w "zardzewiałych" jakoś nie rzucają się w oczy detale pod maską czy w kabinie...
Ale jak wspomniałem wcześniej - to moje subiektywne odczucia i pewnie zaraz przeczytam, że czepiam się bo nie potrafię zrobić takiej rdzy i takich odrapań.
człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Postprzez Aleksander011 » czwartek, 26 kwietnia 2012, 13:18

A mi się bardzo podobało i powiem, że bardziej przyjemne jest wręczać nagrody co uczyniłem ,niż je otrzymywać ...co do sędziowania, to oczywiście zawsze są najbardziej zawiedzeni, ci co uważają, że to oni powinni wygrać.Natomiast porównując Inowrocławską imprezę z Bytomiem, uważam, że Bytom jest trochę przereklamowany.W "Inie" fajne było to, że kategorii była masa, modeli nie zabrakło i chyba było więcej niż w Bytomiu (przynajmniej w 1:32 3x więcej) no i pogoda znacznie lepsza niż te zimnisko w lutym.

Obrazek
Modelarza poznać po tym jak kończy ,a nie zaczyna
Obrazek
Aleksander011

Postprzez imek46 » czwartek, 26 kwietnia 2012, 14:40

Wuen mogę ci zaręczyć, że zarówno w pancerce jak i w tych pojazdach cywilnych czyli Chevrolet Nomad i Ford F-150 efekt takiego pordzewienia nie jest łatwo uzyskać.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez waran » czwartek, 26 kwietnia 2012, 15:00

Aleksandrze,życzę aby każdy festiwal przynajmniej zbliżył się poziomem organizacji i klimatem do Bytomskiego.Dla mnie osobiście(nie byłem w Tomaszowie)tylko jeszcze Lublin można pochwalić za te dwa czynniki które powodują że człowiekowi chce się tam być dłużej niż tylko dwa dni,oraz Częstochowa Rędziny-super zorganizowana impreza jak na pierwszy raz.Nie wiem czy w Inowrocławiu modeli było więcej,jeszcze nie znalazłem oficjalnego komunikatu,ale zauważ iż w Bytomiu nie ma klas modeli kartonowych.
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez Hajnel » czwartek, 26 kwietnia 2012, 19:13

Aleksander011 napisał(a):W "Inie" fajne było to, że kategorii była masa, modeli nie zabrakło i chyba było więcej niż w Bytomiu (przynajmniej w 1:32 3x więcej) no i pogoda znacznie lepsza niż te zimnisko w lutym.

__________________________________________________________________________________
Bytom - 62 klasy "plastikowe" bez euro pucharów
Inowrocław - 50 klas bez "kartonów"

wstępne rozmowy z "górą" już przeprowadziliśmy,na rok 2013 temperatura w miesiącu lutym ma się kształtować między +18 a +23 nie mamy jeszcze uzgodnień w temacie ciśnienia atmosferycznego ale walczymy o korzystny biomet dla wszystkich uczestników ;o) :mrgreen: ;o) :mrgreen: ;o) :mrgreen:
Pozdrawiam
Henryk"Hajnel"Głodek
Hajnel

Postprzez hercules99 » czwartek, 26 kwietnia 2012, 19:39

Witam,
widzę, że rozpetałem małą burzę. Miło mi... Czyżby świta z ISMRu się oburzyła?
Na początku pragnę przeprosić pana Marka Wierzchowskiego. Nick "hercules" to kaprys chwili. Nie ma nic wspólnego z kolegami z Torunia.

Hajnel napisał(a):wstępne rozmowy z "górą" już przeprowadziliśmy,na rok 2013 temperatura w miesiącu lutym ma się kształtować między +18 a +23 nie mamy jeszcze uzgodnień w temacie ciśnienia atmosferycznego ale walczymy o korzystny biomet dla wszystkich uczestników ;o) :mrgreen: ;o) :mrgreen: ;o) :mrgreen:

Widzę, że nie wszyscy zrozumieli. Chyba można zorganizować " spotkanie integracyjne " w jakimś ogrzewanym ( z zewnątrz, nie piwem ) miejscu...

waran napisał(a):Aleksandrze,życzę aby każdy festiwal przynajmniej zbliżył się poziomem organizacji i klimatem do Bytomskiego..

Byłem w tym roku, osobiście polecam, mimo że musiałem spędzić prawie dziesięć godzin w samochodzie. I nie uważam żeby Bytom był przereklamowany. Poprostu mają co reklamować. Inowrocław się "rozrósł", ale polegli organizacyjnie.

shivadog napisał(a):Proszę zakończmy to "piekiełko".
Na prawdę, jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia, rady itp dotyczące organizacji,
proszę to załatwiać bezpośrednio z organizatorami.
Nie wydaje mi się by takie dyskusje na forum prowadziły do innych skutków niż skłócenie,
obrażanie się jednych na drugich i na odwrót.

Jerzy

Tak, osobiście napiszę do ISMRu, i będzie ok? Poprostu wyraziłem swoje zdanie, ale organizatorzy nie potrafią przyjąć konstruktywnej krytyki....

okaz1981 napisał(a):z numeru IP?

No faktycznie żałosne gierki. Trochę konstruktywnej krytyki dla organizatorów i już chcecie nasyłać na ludzi hakerów z komunistycznej Korei? :mrgreen:
hercules99

Postprzez kicus » czwartek, 26 kwietnia 2012, 20:32

hercules99 napisał(a):Czyżby świta z ISMRu się oburzyła?

hercules99 napisał(a):bez wysoko uniesionych nosów Panów z ISMRu

hercules99 napisał(a): z kolegami z Torunia.

Powyższe cytaty na pewno nie świadczą, że Twoja krytyka jest konstruktywna a Ty bezstronny. Jesteś po prostu uprzedzony do ISMR. Trudno, będziemy z tym dalej żyli.
Po drugie kolejny raz powtarzam, jak możemy przyjąć krytykę od kogoś anonimowego, kogoś kto się nie przedstawił, kto nie jest znany na forum a jedynie rejestruje się na nim w wiadomym celu. Byłeś wogóle na tym konkursie? Pretensje do organizatorów o poczęstunek na spotkaniu integracyjnym? Że w sali było za zimno? Śmieszne to jest. Pretensje co do wyników? Zawsze można dołączyć do komisji sędziowskich. Sędziowie byli z całej Polski i jeszcze przed rozpoczęciem sędziowania proponowano modelarzom dołączenie do składów. Niezadowoleni z wyników zawsze byli, są i będą na każdych zawodach i tacy co im wiecznie coś nie pasuje też. Dla mnie najważniejsze jest to, że były świetne modele i fajni ludzie nad tym co nie zagrało popracujemy do następnej edycji.
Typuję, że za rok o tej porze też będzie się działo w temacie o Inowrocławiu i wiem nawet kto zacznie. Tym razem też się nie pomyliłem.
kicus

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 26 kwietnia 2012, 20:46

Myślę, że 20 stron "dyskusji" na innym forum wystarczy. "Konstruktywna krytyka" powtarzana po wielokroć nic już nie wnosi. Efekty zobaczymy za rok. Na razie temat przymykam. Jeśli organizatorzy zechcą wnieść jakieś uzupełnienia co do wyników rywalizacji, proszę o kontakt z moderatorami.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea