Mac Eyka napisał(a):Przeca to ma być przyjemność a nie mordęga w liczenie kratek i grzebanie w książkach.
Przeca grzebanie w książkach i patrzenie na zdjęcia prawdziwych samolotów to czysta przyjemność.
Mac Eyka napisał(a):Przeca to ma być przyjemność a nie mordęga w liczenie kratek i grzebanie w książkach.
Grzegorz2107 napisał(a):Mac Eyka napisał(a):Przeca to ma być przyjemność a nie mordęga w liczenie kratek i grzebanie w książkach.
Przeca grzebanie w książkach i patrzenie na zdjęcia prawdziwych samolotów to czysta przyjemność.
pik napisał(a):Dajcie spokój... Modelarz nie może oczekiwać, że ktos będzie odwalał za niego "robotę" merytoryczną, ani w czasie budowy ani nawet po jej zakończeniu. To jest modelarski obowiązek, powinność z której prowadzenie warsztatu nie zwalnia.
RH napisał(a):"Nie chcem ale muszem "![]()
Troszkę zaczyna mi to przypominać pewnych panów z pewnej partii ,którzy już dwa lata chcą osądzić brzozę za terroryzm i jakoś im to nie wychodzi![]()
![]()
![]()
![]()

Mac Eyka napisał(a):Muszę sobie schlebić niemiłosiernie.
A mianowicie jestem od wielu lat wyznawcą podobnej idei modelarstwa co Rysiek.
Model buduje się dla przyjemności, dla własnej radochy i odprężenia.
Skończy się robotę, zdjęcia trzaśnie, rodzina poskacze, kumplom się pochwali i już.
I nie ważne ile jest kratek, śrubek i innych dupereli.
Ważna jest radocha.
A przy okazji, czy Siskin prezentowany w galerii nie przypomina rasowego Siskina.
Przypomina.
I 99% oglądaczy będzie nad nim cmokać a nie liczyć kratki i mieć z tego powodu problemy emocjonalne.
pik napisał(a):Dajcie spokój... Trudno czynić Grzegorzowi zarzut, że chciało mu się skubnąć trochę informacji,
Mac Eyka napisał(a):Ryśki to są jednak fajne chłopaki.
(...)
A na forum się pałują.
(...).
pik napisał(a):Dajcie spokój... Trudno czynić Grzegorzowi zarzut, że chciało mu się skubnąć trochę informacji, (...)Rozumiem rozżalenie autora, że model nie jest na tyle perfekcyjny na ile zasługiwał, ale może mieć pretensje do siebie (ewentualnie do producenta kalek).

Aleksander napisał(a): IMHO "PAX VOBISCUM" "ne vadi"
Aleksander napisał(a):Maciek - normalnie "jestem twoim idolem"

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości