Piotr Koperski napisał(a):spiton napisał(a):Twarz wygląda bardzo nienaturalnie...
Całkowicie się nie zgadzam. Jak chcesz zobaczyć nienaturalnie pomalowaną twarz to rzuć okiem na 95%(albo więcej) figurek na polskich forach. Modelarzy (polaków) którzy umieją efektownie pomalować figury można policzyć na palcach jednej ręki, a Przemek zdecydowanie się do nich zalicza. Figura świetnie wymalowana. Gratulacje!
Witam. Dla autora figurki szczere gratulacje. Figurka świetna, zwłaszcza, że zrobiona z kiepskawego zestawu. Warsztat malarski Przemka znakomity - detale super. Nie zgadzam się z zarzutami, że sylwetka nie taka, że dłoń za słabo zamknięta na rękojeści pistoletu - ja tego nie widzę. Natomiast tak jak pisze Sebastian (spiton) sposób malowania twarzy nie do końca do mnie przemawia - cieniowanie wydaje mi sie nieco przerysowane i przez to trochę komiksowe jednak nie jest to błąd autora gdyż malarskich potknięć tu nie widać - Przemek miał taką wizję artystyczną malowania twarzy i tyle - jednych to przekonuje innych nie.
Natomiast cytowany post Piotra Koperskiego wzbudził moją konsternację, a nawet irytację. Wynika z niego, że modelarze z Polski są dotknięci jakimiś dysfunkcjami intelektualnymi bądź manualnymi i z reguły akurat figurek robić nie potrafią

.Powodów dla jakich dotyczy to naszych rodaków autor tej dziwnej tezy nie wyjaśnia. W temacie figurkowym trochę sie orientuję -sam dużo czasu poświęcam figurkom w małej skali 1/48 (i nie tylko) i niektórzy twierdzą, że nieźle mi to wychodzi - z reguły robię pilotów do kokpitu i różne inne figurki, które podobały sie Kolegom na tym i innym forum. Za mistrza sie jednak nie uważam, natomiast na polskich forach i wystawach widziałem wiele znakomitych figurek w róznych skalach - 1/35, 1/32, 54 mm, 120 mm, 1/16, a także świetnych popiersi. I szczerze powiem, że ich wykonanie nie odbiegało kunsztem modelarskim od figurki Przemka. Więc może lepiej byłoby dwa razy się zastanowić zmiast wypisywać takie ..... dziwne rzeczy. A na marginesie Kolego Piotrze naszą nację określa się jako Polaków a nie polaków. To jednak robi różnicę. Pozdrawiam. Robert Bednarczyk - Lublin.